20
Mayıs
2024
Pazertesi
SELÇUK - İZMİR

Fuhuş ve gasp çetesi operasyonu

İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, Torbalı, Ödemiş, Tire, Bayındır, Selçuk ilçelerinde organize suç örgütü kurarak cinayet, gasp, fuhuş, uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen 20 kişiyi gözaltına aldı. Şahısların, zorla tuttukları bayanlara, otoyol üzerindeki kamyon şoförleri ile fuhuşa zorladıkları ve kamyon şoförlerinin parasını bu yolla gasp ettikleri ortaya çıktı. 

Jandarma ekipleri, son zamanlarda Torbalı ve Bayındır ilçelerinde bazı kamyon şoförlerinin fuhuş amacıyla araçlarına aldıkları bayanlar tarafından gasp edildiği yolunda çok sayıda ihbar aldı. Şikayetlerin çoğalması üzerine geniş çaplı araştırma başlatıldı. 10 ay boyunca şahısları tek tek takip eden ekipler, "Düve" lakabıyla bilinen S.A.'nın organize suç örgütü kurduğunu belirledi. Polis, düzenlediği operasyonla çete lideri S.A. ile bilikte 19 kişiyi yakaladı. 

TELEFONDA ŞİFRELİ KONUŞTULAR 

Jandarma ekipleri, gözaltına alınan şahısların 10 ay boyunca telefonlarını dinledi. Yapılan teknik takipte, çete lideri S.A.'nın kürtçe konuşarak uyuşturucu ticareti yapıp kadınların fuhuş ve kamyon şoförlerine gasp yapma eylemlerini verdiği belirlendi. Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 6 adet tabanca, 5 av tüfeği, 3 kilo esrar, 150 adet uyuşturucu hap, çek senet ve çok miktarda sahte evrak ele geçirdi.
Ekipler, B.G. ve M.K. isimli bayanların 4 bayanı zorla alıkoyarak fuhuş yaptırdığını bayanların otoyollarda kamyon ve TIR şoförlerine otostop çekerek ağaçlık alanlarda fuhuş yaptığını ortaya çıkardı. Kamyon şoförlerinin ağaçlık alanda fuhuş yaptığı sırada çete elemanlarının gelerek şoförlerin para ve özel eşyalarını gasp ettiği tespit edildi. Araştırmada 20'ye yakın kamyon şoförünün aynı yolla gasp edildiği belirlendi. 

POLİS MEMURUNUN ÖLDÜRÜLMESİNE KARIŞMIŞLAR 

Organize suç çetesinin eylemlerini inceleyen emniyet ekipleri, yaptıkları teknik takipte çete elemanlarından M.A.'nın 2005 yılında benzin istasyonu sahibi emekli polis memurunun öldürülme olayına karıştığını tespit etti. M.A.'nın cinayeti kabul etmeyerek, cinayeti kardeşi K.A.'nın üstlenip polise teslim olduğu ve halen cezaevinde bulunduğu belirlendi. Şahısların cinayetleri başkalarına tehdit amaçlı telefonda söylediği öğrenilirken, telefondaki konuşmalar delil olarak mahkemeye sunuldu. İfadesi alınan ikisi bayan 20 kişi geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 13:09:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?