19
Mayıs
2024
Pazar
SELÇUK - İZMİR

Kurban derilerini THK toplayacak

SELÇUK’TA KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI

Selçuk’ta kurban bayramı hazırlıkları tamamlandı. Selçuk İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonunun aldığı kararlar doğrultusunda kurbanlık hayvanların satış ve kesim yerleri belediye tarafından belirlendi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda kurbanlık hayvanların satışı geçtiğimiz yıl hizmete giren eski itfaiye binası arkasındaki kurban satış alanında yapılıyor. Kesim yerleri olarak Belediye Mezbahası, sebze hali, balık hali ve eski itfaiye binası tahsis edildi.

Selçuk Belediye Encümeni canlı hayvan satış ücretini kilogramı Kuyruksuz Kuzular için 11 TL., Kuyruklu Kuzular için 9.50 TL., Kuyruksuz Koyun için 8.50 TL. Kuyruklu Koyun için 7 TL olarak belirlerken, Erkeç’in kilogram fiyatı 9.50 TL.Keçi 7 TL.,Dana 8 TL.,Düve 7 TL. ve İnek 6 TL. olarak belirledi. Kurban kesim ücretleri ise İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından Büyük Baş Hayvanlar için 150 TL., Küçük Baş Hayvanlar içinse 35 TL. olarak belirlendi.

Kurban derileri her yıl olduğu gibi bu yılda Türk Hava Kurumu tarafından toplanacak. Türk Hava Kurumu Selçuk Şube Başkanı Erdinç Sözer, Kurban derilerini toplama görev ve yetkisinin ilgili yasalarla düzenlendiğini, bu görev ve yetkinin Türk Hava Kurumunda olduğunu belirterek “ görevlilerimiz araçlarla her mahallede makbuz karşılığı deri toplayacaklar. Kurban kesen vatandaşlarımız herhangi bir gecikme nedeniyle 8922790 veya O.535. 3674391 nolu telefonları arayarak bizlere ulaşabilirler” dedi.

Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür ise, tüm ilgili kurumlar gibi Selçuk Belediyesi olarak vatandaşların huzur içinde, sorunsuz bir bayram geçirmeleri için tüm önlemleri aldıklarını belirterek “tüm hemşerilerimize barış ve huzur içinde bir bayram geçirmelerini diliyorum” diye konuştu.

SELÇUK’TA KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI
SELÇUK’TA KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 17:50:05
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 18:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?