25
Mayıs
2024
Cumartesi
SELÇUK - İZMİR

Leylek yuvaları yenilendi

SELÇUK’TA LEYLEKLERİ KORUMA PROJESİ DEVAM EDİYOR

Selçuk’un simgesi olan ve ilçeyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken Leylekler, Selçuk Belediyesinin koruması altında mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdürüyorlar.

Yuvalarını özellikle ilçe merkezi içersindeki tarihi su kemerlerine ve elektrik direklerine yapmakta olan leyleklerin korunup kollanması için “ Leylekleri Koruma Projesi” adıyla bir proje başlatan Belediye, bu çalışmalarında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü ile işbirliği yapıyor. Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıkı başkanlığındaki bir uzman heyet bu çalışmalara destek verirken Belediye Veteriner Hekimliği’de Koruma çalışmaları içinde aktif olarak yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl ilçenin değişik noktalarında var olan 18 leylek yuvasını yenileyen proje ekipleri şehir merkezinde yer alan tarihi Bizans Su Kemerleri üzerinde bulunan on bir adet yuvayı daha leylekler yuvalarına henüz dönmeden geçtiğimiz gün yenileyerek ünlü konuklarının hizmetine sundu.

Selçuk Belediyesi olarak; şehir merkezinde yer alan Bizans su kemerlerini restore ettiklerini ifade eden Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür, “Bizans Su Kemerleri üzerinde bulunan ve aynı zamanda şehirle bütünleşen, 1870 yılından beri de burada kuluçkaya yattıkları bilinen Leyleklerin, çalışmalar sırasında ürküp Selçuk’tan kaçmalarını önlemek için buradaki yuvalara o çalışmalar sırasında dokunamamıştık. Leylekler göç ettikten sonra restorasyona başladık ve bitirdik. Şimdide bu çalışmalar esnasında bozulan yuvaları yeniledik. Geçen yıl sevimli konuklarımız leyleklere 18 adet yuva yapıldı.Tüm bu çalışmalar, Leyleklerin İlçemize göç dönemi olan Mart ayının ikinci haftasından önce tamamlanmıştır. Leylekleri Koruma Projesi; ilçe için önemli bir çevre koruma projesidir” dedi.

SELÇUK’TA LEYLEKLERİ KORUMA PROJESİ DEVAM EDİYOR
SELÇUK’TA LEYLEKLERİ KORUMA PROJESİ DEVAM EDİYOR
SELÇUK’TA LEYLEKLERİ KORUMA PROJESİ DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 17:11:00
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 23:48:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?