29
Mayıs
2024
Çarşamba
SELÇUK - İZMİR

Mersin söndü İzmir yanıyor

Selçuk’a bağlı Belevi beldesi yakınlarındaki Pranga mevkisindeki makilik alanda saat 16.00 sularında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle zeytinlik ve çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alana ulaşan yangına, Selçuk Belediyesi İtfaiye ekipleri ile Selçuk Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler ve çevre ilçe belediyelerinden gönderilen araçlarla müdahale edilmeye çalışılıyor.


Alevler şiddetli rüzgarın etkisiyle etkisini artırdı ve yangın Şirince köyüne doğru ilerlemeye başladı.

Selçuk Efes Havaalanı’nda konuşlu bulunan 5 adet uçak ve 2 helikopter de havadan söndürme çalışmalarına katılıyor.

 

İzmir'in Selçuk ilçesinde meydana gelen orman yangını nedeniyle Şirince köyündeki Aziz Nesin Matematik Okulu boşaltıldı.


İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, öğleden sonra İzmir'in Selçuk ilçesi Pranga mevkiinde başlayan orman yangını kontrol altına alınamazken, rüzgarın etkisini kaybetmesinin ardından yangına daha kolay müdahale edildiği bildirildi. Yangın tehdit altındaki tarihi Şirince köyündeki Aziz Nesin Matematik Okulu'nda bulunan 80 öğrenci tahliye edildi. Yangına 30 arazöz, 10 yer ekibi, 8 dozer, 7 helikopter ve 5 uçak müdahalede bulunurken, İzmir Sivil Savunma ekiplerinin de söndürme çalışmalarına katıldı.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 21:35:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
iremnur öktem IP: 88.242.220.xxx Tarih : 10.07.2008 23:54:26

yangına sebeb olanların ömür boyu hapis ile cezalandırılması lazım