17
Mayıs
2024
Cuma
SELÇUK - İZMİR

Meryem Ana yolu Venedik gibi

Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür, 6 yıldır bir türlü tamamlanamayan Selçuk-Belevi-Meryem Ana yolundaki düzenleme projesinin bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Yılda ortalama 1 milyon 500 bin yabancı ve bir o kadar da yerli turisttin kullandığı Belevi-Selçuk-Meryem Ana yolunun turizm kenti Selçuk’a ve İzmir iline yakışır bir hale getirilmesinin bölge turizmi için önemli olduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı Ülgür, "1998 yılında Bayındırlık Bakanlığı tarafından 1 trilyon 399 milyar bedelle ihalesi yapılan proje için şu ana kadar 10 trilyon 600 milyar lira harcandı. Kalan yüzde 35’lik iş için 6 trilyon 500 milyarlık bir ödeneğin ayrılması gerekiyor.

Projenin ilçe için en önemli bölümü 6 yıldır bekliyor. Drenaj kanalları bitirilemediği için ilçenin bir bölümü sular altında kalıyor. Biz kent içi altyapımızı büyük oranda tamamladık ancak karayollarının bu gecikmesi nedeniyle ana deşarj kanallarına bağlantıyı kuramıyoruz. Bu da şehrin merkezi yerlerinde su baskınlarının yaşanmasına neden oluyor" dedi.

Projede yer alan Meryem Ana, Otogar Kavşağı ve Şirince Kavşağı düzenlemesi yapılmadığından sinyalizasyonun çalışmadığını, bu yüzden de ölümle sonuçlanan trafik kazaları meydana geldiğini kaydeden Başkan Ülgür, "Bu gecikme nedeniyle Selçuk’un önemli güzergahında belediye olarak tretuar düzenleme çalışması yapamıyoruz. Çevre kirliliği ortaya çıkıyor. Karayolları projeyi tamamladığı an bizler de üzerimize düşeni yapacak ve var olan tüm sorunları ortadan kaldıracağız. Bu konuda sayın valimiz, milletvekillerimiz ve bakanlıktan destek bekliyoruz" diye konuştu.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 16:58:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?