19
Mayıs
2024
Pazar
SELÇUK - İZMİR

Selçuk Belediye Başkanı Ülgür hakkında dava

Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür ve aralarında meclis üyelerinin de bulunduğu 14 kişi hakkında kaçak yapılaşmaya göz yumdukları ve imar planında yapılan değişikliklere izin verdikleri gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Hazırlanan iddianamede, Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, İmar İşleri Müdürü Atilla Aksoy ve şehir plancısı Zehra Tüm'ün nazım imar planında izin verilmediği halde, bazı binalarda fazla kat çıkılmasına göz yumdukları belirtildi. Ayrıca, tarım arazisi üzerine yapı ruhsatı düzenlendiği, inşaat ruhsatında yapının zirai depo ve idari bina olduğunun belirlenmesine rağmen zeytinyağı fabrikası olarak kullanılmasına müsaade edilerek ihalelerde usulsüzlükler yapıldığı kaydedildi.
İzmir Cumhuriyet Savcısı İsmet Bölükbaşı tarafından hazırlanan iddianamede, Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, meclis üyeleri İbrahim Erdallı, Hilmi Akın, Hasan Hakkı Doğan, Nuri Caferoğlu ve belediyede çalışan 10 kişi hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2004 Perşembe 00:05:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?