18
Mayıs
2024
Cumartesi
SELÇUK - İZMİR

Sotiriou için düzenlenen ayini Bartholomeos yönetti

"Benden Selam Söyle Anadolu’ya" adlı kitabın yazarı olan Didi Sotiriou için, Şirince Köyü Kilisesi’nde düzenlenen ayine, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un yanı sıra Yunanistan’ın Efes Kenti Belediye Başkanı Papacıkzistos Gzigozios, Belediye Başkan Yardımcısı Dalamıtras Basılıos ve Atina Milletvekili Antomios Karpouzo ile 100’e yakın Yunan katıldı.

Patrik Bartholomeos, ayine başlamadan önce, "Bugün burada çok sevilen ve sayılan dünyaca ünlü yazarımızı hep beraber anacağız. Zannediyorum ki onu bütün Anadolulular, Şirinceliler ve İstanbullular hasretle anacaklar. Kendisinin çok güzel kitapları vardı, özellikle "Benden Selam Söyle Anadolu’ya" adlı kitabını çok beğeniyle okudum. Ölümüyle hepimiz çok üzüldük" dedi.
Bir soru üzerine Türk-Yunan ilişkilerine de değinen Patrik Bartholomeos, "Türkiye’de, Türk-Yunan ilişkileri bu aralar yoğunlaşmış durumda. İki milletin yan yana gelip çok güzel projeler üreteceğine inanıyorum. İki ülkenin dostluğunun daim kılınması için iş adamları ve politikacılara, yani hepimize ihtiyaç var. İki ülkenin çok güzel işler üretebilmeleri için mücadele etmeliyiz" diye konuştu.

Şirince Köyü’nde bulunan kilisenin önündeki dilek suyuna para atan Patrik Bartholomeos, "Sürekli barış ve kardeşlik" dileğinde bulunduğunu söyledi.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2004 Pazar 16:37:19
Güncelleme :26 Eylül 2004 Pazar 16:40:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?