8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

10 kız hafız taç giydi

KÜTAHYA'DA 10 KIZ HAFIZ TAÇ GİYDİ

Kültür Sarayında düzenlenen törene Kütahyalalılar yoğun ilgi gösterdi.

Tören öncesi bir konuşma yapan İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü, Kur'an kurslarına büyük önem verdiklerini ve kursların sayılarına her geçen gün bir yenisini eklemeye çaba sarfettiklerini ifade etti.

Üskülüplü, şöyle konuştu: "Böyle bir merasimde bulunmak kanaatimce bizim için bir ayrıcalık. Bir çok merasime iştirak ediyoruz. Ancak bu marasimin haklı olduğunu sizde takdir edersiniz. Toplumumuzda zaman zaman bize gelirler ve 'hocam bu da hafızdır' derler. 'Nasıl yani?' diye sorduğumuzda, bize Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okuyan kişinin hafız olduğunu anlatırlar. Tabi hafızlık öyle değil. Hafızlık Kur'an-ı Kerim'i Fatiha süresinden Nas süresine kadar baştan sonra ezberlemektir. Yüzünden okumak veya beli bir bilgiye sahip olmak hafız olmak anlamına gelmiyor. Hafız kızlarımızı canı gönülden kutluyorum. İnşallah hayatları boyunca öğrendikleri amel ederler."

Bölcek Yatılı Kız Kur'an Kursunda hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan Sevgi Bozkurt, Emine Genç, Münüre Çeliköz, Zeliha Yıldız, Fatma Sergin, Melike Türkmen, Fatma Çakmak, Nurten Şenşafak, Ayşe Coşgun ve Hava Nur Karabulut'un taçları kurs öğretmenleri tarafından takıldı.

KÜTAHYA'DA 10 KIZ HAFIZ TAÇ GİYDİ
KÜTAHYA'DA 10 KIZ HAFIZ TAÇ GİYDİ
KÜTAHYA'DA 10 KIZ HAFIZ TAÇ GİYDİ
KÜTAHYA'DA 10 KIZ HAFIZ TAÇ GİYDİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 14:21:03
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 16:04:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
birgül yılmaz IP: 78.173.100.xxx Tarih : 14.10.2010 21:22:03

çok harika bir  makam   allah bütün isteyen kullarına inşallah yaşatarak nasip etsin