29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

1091 çiftçi bilgilendirildi

Kütahya'nın Tavşanlı İlçe Tarım Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan 'Tarımsal Yayım Geliştirme' (TAR-GEL) projesi çerçevesinde ilçeye bağlı köy ve beldelerde çeşitli çalışmaların yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, proje çerçevesinde Çobanköy'de nohut çeşitleri, Karapelit'te drogba domates çeşidi ve Merkez Yeniköy'de de pepino (ağaç kavunu) çeşidi için deneme sahalarının oluşturulduğu kaydedildi.


Yapılan bu denemelerde bu çeşitlerin tamamının bölgeye uygun olduğunun tespit edildiği ifade edilen İlçe Tarım Müdürlüğü açıklamasında şöyle denildi: "Bu deneme sahaları oluşturma çalışmaları haricinde bin 91 çiftçi arazilerinde ziyaret edilerek tarım ve hayvancılık hakkında teknik bilgiler verildi. Güzelyurt'da yarı bodur kapama elma bahçesi ile Eşenköy'de kapama ceviz bahçesi çiftçilere kurduruldu. Karapelit köyünde çiftçilere zirai sulamacı, kiraz ve vişne yetiştiriciliği ve meyve budama eğitimi verildi. Yine Güzelyurt'ta Ziraat Bankası destekli damlama sulama sistemi kuruldu. Karapelit köyündeki çiftçilerle beraber İzmir Tarım Fuarı'na ve Bursa May Tohum Fabrikası'na geziler düzenlendi. Diğer taraftan Karapelit Kalkınma Kooperatifi vasıtasıyla çiftçilere 121 bin adet domates fidesi getirtildi."
(YB-EFE)
18.08.2008 12:09 TSİ

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 17:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?