7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

12 parmağında 12 marifet!

GEDİZLİ ALİ'NİN 12 PARMAĞINDA 12 MARİFET

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, altışar parmaklı ellere sahip olan Ali Kılıçaslan (38), marifetleriyle herkesin ilgisini çekiyor.

Doğuştan ayaklarından özürlü olan ve iki elinde 12 parmağı bulunan Ali Kılıçaslan, ayakkabı tamirciliği yaparak geçimini sağlıyor. Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nda 12 yıl kaldıktan sonra Gediz Belediyesi'ne ait büfede bir hayırsever tarafından kendisine ayakkabı tamir atölyesi açıldığını söyleyen Ali Kılıçaslan, dikiş makinesi ile el aletlerinin de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca temin edildiğini söyledi.

Ali Kılıçaslan, 10 yıldan beri sürdürdüğü ayakkabı tamirciliğinden çok memnun olduğunu belirtti.

Kaymakamlık desteğiyle verilen akülü arabasıyla atölyesine gelip giden ve adeta hünerleriyle Gediz'in maskotu haline gelen Ali Kılıçaslan, çarşıda ve işyerinde herkes tarafından sevgi ve saygıyla karşılanıyor.

Parmaklarının fazla olmasından ve 130 santimlik boyundan hiç şikayetçi olmadığını da ifade eden Ali Kılıçaslan, "Görüyorsunuz ellerim altışar parmaklı ama çalışmama hiç engel olmuyor. Parmaklarımı cerrahi operasyonla aldırmayı hiç düşünmedim bile. Aynı işi yapan sağlam ustalarla hiç çekinmeden yarışabilirim. Müşterilerimi hiç bekletmem. İşleri sağlam yaparım ve zamanında teslim ederim. Bu yüzden ilçenin saygın kişilerinden beni tercih eden pek çok müşterim var. Ancak, son zamanlarda kriz nedeniyle işler

çok düştü. Mesleğimi çok sevmeme rağmen 15 yıldan beri özürlü işi arayışı içersindeyim. Ne yazık ki sonuç alamadım. Bana uygun iyi bir işe girmek istiyorum. Hayallerimi süsleyen diğer beklentim ise 5 yıllık evli olduğum eşimle birlikte bir çocuk sahibi olabilmek" dedi.

GEDİZLİ ALİ'NİN 12 PARMAĞINDA 12 MARİFET
GEDİZLİ ALİ'NİN 12 PARMAĞINDA 12 MARİFET
GEDİZLİ ALİ'NİN 12 PARMAĞINDA 12 MARİFET
GEDİZLİ ALİ'NİN 12 PARMAĞINDA 12 MARİFET
GEDİZLİ ALİ'NİN 12 PARMAĞINDA 12 MARİFET
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 15:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?