4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜTAHYA

17 çift 'evet' dedi

Kütahya Belediyesi’nin düzenlediği toplu nikah töreninde 17 çift resmen evlendi. Belediye Başkanı Mustafa İça’nın Eyvanlı Köşk Düğün Salonu’nda kıydığı nikahta, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı ve Belediye Başkanı Mustafa İça’nın eşi Zafer İça, çiftlerin nikah şahitliklerini yaptı.

Mustafa İça törende yaptığı konuşmada, toplumun temel direğinin aile olduğunu belirterek, çeşitli sebeplerden dolayı nikah kıydıramayan çiftlere mutluluklar diledi. İça, 17 çiftin isimlerini tek tek okuyarak, birbirlerinin eşliğini kabul edip etmediklerini sordu. Başkan İça’nın sorusuna kadın ve erkekler hep bir ağızdan "Evet" cevabını verdi.

Çitflerin evlilik cüzdanları Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Belediye Başkanı Mustafa İça ve eşi Zafer İça tarafından takdim edildi. Bu arada, Başkan İça, çiftlere birer tane inci kolye hediye etti. Resmen karı koca olan çiftler, belediyenin bu imkanı sunması nedeniyle çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Nikahların kıyılmasından sonra bazı çiftler müzik eşliğinde dans edip gönüllerince eğlendi. İça, bazı kurum ve kuruluşlar tarafından çiftlere gelinlik ve damatlık temin edildiğini, ancak çiftlerin nikah töreninde bunları giymeyi uygun görmediğini belirtti

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2005 Perşembe 16:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?