7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

170 dönümlük elma bahçesi kurdu

ESKİŞEHİRLİ YATIRIMCI, KÜTAHYA'DA 170 DÖNÜMLÜK ARAZİYE ELMA FİDANI DİKTİ

Ziraat Yüksek Mühendisi Fahri Öz, Kütahya’da meyvecilik alanında yapılacak yatırımlarda her zaman yardıma hazır olduklarını belirtti.

Eskişehir’den gelen ve Sofça barajı yakınlarında 170 dönümlük araziye bodur elma fidanı diken yatırımcı Fahri Öz, bu yatırımın bölgede öncü bir proje olduğunu dile getirerek,“Ortağımız Ahmet Köylüoğlu ile bir hobi bahçesi yapma hevesiyle başlayan çalışma, ticari bir yatırıma dönüştü. Burada bu potansiyelin olduğunu kanıtlamış olduk. Bizim gibi meyvecilik yapma niyetindeki girişimcileri rakip olarak görmekten ziyade, bu alanın çok büyük bir potansiyel barındırdığını düşünüyoruz ve bu işi yapmak isteyen herkese bilgi ve teknik alt yapı başta olmak üzere her konuda yardıma hazırız” diye konuştu.

Bodur elma ağaçlarının fidan dikiminden 4 yıl sonra çok güzel meyve verdiğini vurgulayan Öz, “Bu işin ticaretini yapacak girişimci, en az 50-60 dönüm araziyle başlamalı. Bakımını düzgün yapıp, gerekli şartları oluşturduğunuzda, Allah’ın da izniyle toprak her zaman vefalıdır” ifadesini kullandı. Öz ayrıca Kütahya’nın gerek iklimi, gerekse toprak yapısı bakımından bu iş için son derece uygun olduğunu sözlerine ekledi.

ESKİŞEHİRLİ YATIRIMCI, KÜTAHYA'DA 170 DÖNÜMLÜK ARAZİYE ELMA FİDANI DİKTİ
ESKİŞEHİRLİ YATIRIMCI, KÜTAHYA'DA 170 DÖNÜMLÜK ARAZİYE ELMA FİDANI DİKTİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 16:09:03
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 20:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?