7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

19 Mayıs'ı böyle kutladık

KÜTAHYA'DA 19 MAYIS COŞKUSU

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Kütahya'da da coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı saat 10.00’da Atatürk Anıtı'na Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, Belediye Başkanı Mustafa İça, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumhur Söğüt, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, Baro Başkanı Avukat Sabit Özdoğlar, resmi ve özel kurum ve kuruluşlar tarafından çelenk sunumuyla başladı.

Daha sonra tören Dumlupınar Stadyumu'nda Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu ve Belediye Başkanı Mustafa İça birlikte okulların ve halkın bayramını kutlaması ile devam etti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın anlam ve önemini belirten konuşma Kütahya Lisesi Tarih Öğretmeni Mehmet Ali Tiftik tarafından yapıldı. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğrencisi Tuba Atalay, Gençlik Adına Şiir, Nafi Güral Fen Lisesi Öğrencisi Nurdan Mutlu tarafından “Türk Gençliğine” adlı şiir, Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Öğrencisi Esra Nurtaş tarafından “Bandırma Vapuru” adlı şiir, Gençliğin Ata’ya Cevabı, Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğrencisi Kübra Özen tarafından, Şeref Çağrısı, Gençlik ve Dumlupınar Marşları Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müzik Öğretmeni Sibel Çelik’in sorumluluğunda söylenmesinin ardından Dumlupınar’dan getirilen toprak Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe’ye teslim edildi.

Kutlama programı kapsamında tören geçişine müteakip Ticaret Meslek Lisesi, Ali Güral Lisesi ve Kılıçarslan Anadolu Lisesi halk oyunları ekipleri tarafından halk oyunları gösterileri, Gençlik Merkezi sporcu gruplarının gösterileri, karma halk oyunları gösterileri, kız ve erkek hareket gruplarının gösterileri ve final tablosu yapıldı.

Tören bitiminde Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fıdıkoğlu, Belediye Başkanı Mustafa İça ve beraberindekiler tören bitiminde görev alan öğretmenleri tebrik etti.

KÜTAHYA'DA 19 MAYIS COŞKUSU
KÜTAHYA'DA 19 MAYIS COŞKUSU
KÜTAHYA'DA 19 MAYIS COŞKUSU
KÜTAHYA'DA 19 MAYIS COŞKUSU
KÜTAHYA'DA 19 MAYIS COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 13:36:05
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 15:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?