7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

19 TL'lik sigortaya 20 bin TL tazminat

19 TL'LİK SİGORTA YAPTIRDI, AİLESİ 20 BİN TL TAZMİNAT ALDI

Tarım Kredi Kooperatifi, bir süre önce otomobilinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Simavlı çiftçi 48 yaşındaki Sabahattin Aktay’ın ailesine , 'Güvenli Ortak Kaza Sigortası' karşılığında 20 bin TL'lik tazminatı nakit ödedi.

Geçen yıl Karacabey ilçesinde otomobilinin içinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren 48 yaşındaki Simavlı çiftçi Sabahattin Aktay’ın ailesine 20 bin liralık tazminat ödenmesiyle ilgili Simav Tarım Kredi Kooperatifi hizmet binasında tören düzenlendi. Sabahattin Aktay’ın ailesine 20 bin liralık tazminat çekini teslim eden Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya Bölge Birliği Müdürü Namık Yüksel, Sabahattin Aktay’ın kooperatiften son kullandığı kredi esnasında 19 TL'ye 20 bin TL'lik kaza sigortası yaptırdığını, ardından da bir süre sonra trafik kazasında hayatını kaybettiğini belirtti.

Sigorta yaptırmanın herkes açısından önemine değinen Müdür Yüksel, "Tarım Kredi Kooperatifleri, ortaklarımızın veya çiftçilerimizin tehlikeye maruz bir şekilde bağda, bahçede çalışmaları esnasında çeşitli kazalara maruz kalmaları mümkün. Bunun yanı sıra özel hayatlarında dışarıda da kazaya maruz kalmaları mümkün. Bu kazanın maddi hasar, yaralanma veya vefatla sonuçlanmasında kendilerinin Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçlarını siliyoruz, tazminatı da geride kalan ailelerine ödüyoruz” dedi. Ölümün her insanın başına geleceğini ifade eden Yüksel, ortaklarının bu sigorta kapsamında geride kalan ailesini de sıkıntılardan kurtardığını söyledi. Yüksel, “Bu ailemizin 3 tane çocuğu var, rahmetlinin toprağı bol olsun, bu akıllı işlemle 3 çocuğunu ve eşini mağdur etmemiştir. Ben bütün çiftçilerimizin hepsine buyurun Tarım Kredi'ye gelin, burası sizin ocağınız diyorum" dedi.

Otomobilinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaza yapan ve kaza sonucu hayatını kaybeden Sabahattin Aktay’ın oğlu Ali Faik Aktay ise, "Babamın yaptırdığı sigorta ve Tarım Kredi Kooperatifleri'nin yaptığı uygulama neticesinde sıkıntılarımızı gidermiş olacağız. Bütün çiftçilerimizin sigorta kapsamında geleceklerini güvence altına almalarını istiyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tarım Kredi Kooperatifleri ve Güven Hayat Sigorta işbirliği ile yapılan 'Güvenli Ortak Kaza Sigortası' kapsamında Aktay’ın varislerinden oğlu Ali Faik Aktay’a 20 bin TL'lik tazminat Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya Bölge Birliği Müdürü Namık Yüksel tarafından teslim edildi.

Törende hazır bulunan Simav Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Fatih Okumuş’da, çalışkan ve dürüst bir ortaklarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 12:18:03
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 17:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?