7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

2 bin ceviz fidanı dağıtıldı

Tavşanlı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından organik ceviz yetiştiriciliği projesinin uygulandığı köylerdeki üreticilere, toplam 2 bin adet pedro ve chandler çeşidi ceviz fidanı ücretsiz olarak dağıtıldı.

2008 yılından itibaren organik ceviz bölgelerinde Tavşanlı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yardımıyla ceviz yetiştiriciliği yapılıyor. 2011 yılında bölgedeki ceviz bahçeleri organik yetiştiricilik kapsamına alındı ve bu ceviz bahçeleri sertifikasyon kuruluşlarınca sertifikalandırıldı.

Önceki yıllarda tesis edilen ceviz bahçeleri ve 2012 yılı ceviz fidanı dağıtımıyla beraber organik ceviz projesi kapsamında olan Eşen, Kızılçukur, Köseler, Elmaağacı, Burhan, Yeniköy, Ayvalı ve Köprücek köylerinde şimdiye kadar toplam 8 bin ceviz fidanı dikildi, 750 da arazi ceviz bahçesi tesis edildi.

İlerleyen yıllarda bu organik bölgelerde ceviz bahçesi sayısının artırılması hedefleniyor.

Yetiştiricilik yapılan bölgelerde ceviz bahçelerinin bakım ve yetiştirme konularında çiftçilerin eğitimlerini ve ceviz bahçelerinin teknik takipleri Tavşanlı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü teknik personeli tarafından yapılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2012 Cuma 18:29:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?