2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

2 hastaya açık kalp ameliyatı yapıldı

Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'nde, ilk defa 2 ayrı hastaya açık kalp ameliyatı yapıldığı bildirildi.

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, bir ilkin gerçekleştiği Evliya Çelebi Devlet Hastenesi'nde, Başhekim İbrahim Uyugun ve hastane personelini başarılarından tebrik etti.

Vali Kocatepe ve İl Sağlık Müdür Vekili Enver Yıldırım'ın da katıldığı toplantıda, Başhekim İbrahim Uygun, ameliyatlara ilgili bilgiler verdi. Uygun, açık kalp ameliyatı yapılan her iki hastanın sağlık durumlarının iyiye gittiğini belirterek, şöyle konuştu: "Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi bünyesinde kurulması planlanan Kardiyovasküler Cerrahi Ünitesi'nin Sağlık Bakanlığı'na ilk başvurusu 1 Kasım 2006 tarihinde yapılmış olup, bu bağlamda hastanemize ilk Kalp Damar Cerrahisi Uzman Doktor ataması Haziran 2007 tarihinde yapılmıştır. Bu tarihten itibaren Kardiyovasküler Cerrahi Ünitesi kurulma çalışmaları hızlanmış olup 1 Kasım 2007 tarihinde hastanemiz Sağlık Bakanlığı tarafından açık kalp cerrahisi planlanan Devlet Hastaneleri içine dahil edilmiştir. Buna istinaden Sağlık Bakanlığımız kurulum çalışmalarında hastanemize destek olunması amacıyla Koordinatör hastane olarak İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni atamıştır.

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’yle birlikte yürütülen çalışmalar sonucunda Ünitenin kurulum için gerekli kalp akciğer makinesi, sarf malzeme ve cerrahi aletler hastanemize alınmış olup ünitede çalışması planlanan sağlık personeli Nisan 2008 tarihinde İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine eğitim amaçlı gönderilmiştir. Hastanemize bu amaçla 4 Kalp ve Damar Cerrahisi Uzman Doktoru Sağlık Bakanlığı tarafından atanmıştır. Ağustos 2008 tarihinde ilgili personelin eğitimi tamamlanmış olup Ekim 2008 tarihinde hastanemize Koordinatör hastanemizin ilgili branş hocaları tarafından ziyarette bulunulmuş ve hastanemizin Açık Kalp Cerrahisi için hazır olduğu tarafımıza iletilmiştir. Kardiyo Vasküler Cerrahi Ünitesi ile birlikte yürümesi planlanan Anjiografi Ünitemiz 23 Kasım 2008 tarihinde aktif hale geçmiş olup ameliyat kararı alınan hastalar Koordinatör hastaneyle birlikte değerlendirilmeye başlanmıştır.

Bu değerlendirme sonucunda Açık Kalp Cerrahisi planladığımız ilk hastalar 26 Ocak 2009 tarihinde Kalp Damar Cerrahisi Servisimize yatırılmış ve 30 Ocak 2009 tarihinde İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanemizin Kalp ve Damar Cerrahisi hocaları olan Doç. Dr. Ali Gürbüz ve Doç. Dr. Levent Yılık ve aynı hastanenin Anestezi Hocası Dr. Nagehan Karahan’ın katılımıyla Kütahya’da ilk Açık Kalp Cerrahisi gerçekleştirilmiştir. Hastalarımız 32 yaşında bayan mitral darlık, 60 yaşında erkek koroner arter hastası olup kalp akciğer pompası eşliğinde sırasıyla mitral kapak tamir ve İkili Koroner Arter Bypass Greft operasyonu yapılmıştır. Hastalarımız problemsiz olarak ameliyattan çıkmış olup 2 günlük yoğun bakım takibi sonrasında servise alınmıştır."

Vali Kocatepe, Uygun'un basın açıklamasının ardından, açık kalp ameliyatı olan hastaları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 23:41:07
Güncelleme :3 Şubat 2009 Salı 00:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?