7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

20 bin çam toprakla buluştu

NAŞA BELDESİNE 20 BİN FISTIK ÇAMI

Kütahya’nın Simav Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçeye bağlı 3 bin 500 nüfuslu Naşa beldesinin hemen bitişiğindeki Kocadüz mevkiindeki bin dekarlık bozuk ormanlık alana 20 bin adet tüplü çam fıstığı fidanı dikti.

Fidanların dikilmesiyle birlikte beldenin görüntüsünü olumsuz yönde etkileyen kıraç ormanlık alan şimdiden yeşil bir örtüye büründü. Naşa Belediye Başkanı Kadir Bütüner, 8 yıl sonra meyve vermeye başlamasını bekledikleri 20 bin adet çam fıstığının hem beldeye iyi bir gelir kaynağı oluşturacağını hem de yeşil örtü sayesinde beldesinin çirkin görüntü yerine doğal bir ortama kavuşacağını söyledi.

Bölgenin ağaçlandırılması çalışmalarında bizzat görev alan Simav Orman İşletme Müdürü Enver Yıldırım ile Naşa İşletme Şefi Süreyya Ezgin Çapar ve çalışanlara teşekkür ettiğini bildiren Bütüner, Naşa halkının bu iyiliği hiçbir zaman unutmayacağını söyledi.

Orman İşletme Müdürlüğü'nün beldesinin bitişiğinde oluşturduğu fıstık çamlığına daha sonra belediye olarak mesire yeri düzenlemeyi amaçladıklarını anlatan Bütüner,” Bir zamanlar çirkin görüntü yüzünden kimsenin ilgi göstermediği Kocadüz mevkiindeki bin dekarlık alan Orman İşletmenin sahiplenmesi sayesinde birkaç yıl içerisinde ilçenin en güzel ormanlık alanı olacak. Biz de belediye olarak bu alana mesirelik ve piknik alanları yapmak istiyoruz. Fıstık Çamı ormanımıza gözümüzün içi gibi bakacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2010 Cumartesi 12:54:01
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 17:57:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?