2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

2009 KPSS başvuruları başladı

Tavşanlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Veysel Aydın, 2009- KPSS’nin, lisans düzeyinde; sadece A Grubu ve öğretmenlik kadroları için, 27-28 Haziran tarihlerinde Cumartesi sabah, Cumartesi öğleden sonra, Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda il merkezleri ile Lefkoşa'da ÖSYM tarafından yapılacağını duyurdu.

Başvuruların 8 Mayıs'a kadar devam edeceğini kaydeden Aydın, başvuruların ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerinin yürüteceğini söyleyerek, “Bizim okulumuz da (Anadolu Lisesi) bir ÖSYM başvuru merkezidir. İlçedeki adaylarımız bize gelirlerse kendilerine yardımcı olacağız. Müracaatlar 8 Mayıs’a kadar sürecek. A Grubu ve Öğretmenlik sınavına girmek isteyen lisans mezunu adaylarımız müracaatlarını yapabilirler. Söz konusu KPSS’ye bundan önceki 2 yıl süreç içerisinde adaylarımızdan başvuran varsa bunlar, bu dönemki başvurularını kendileri internet aracılığıyla yapabilirler. Ancak KPSS’ye ilk defa giren adaylarımız başvuru merkezlerine gelmek zorundalar” diye konuştu.

Aydın, sınava katılmak isteyen adayların, kılavuz ile aday bilgi formuna ÖSYM'nin internet adresinden ulaşacaklarını anlatarak, kılavuzun dağıtımı ve satışının yapılmayacağını kaydetti. Kılavuzda başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgilerin yer aldığını vurgulayan Aydın, sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatli incelemelerini önerdi. Aydın, 2009-KPSS sonuçlarının, sınav tarihinden itibaren 2 yıl geçerli olacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 18:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?