16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

22 köy karantina altına alındı

KURDUN ÖLDÜRDÜĞÜ YAŞLI KADIN TOPRAĞA VERİLDİ

Kütahya'nın Simav ilçesinde, dün akşam saatlerinde Çulhalar köyünde bir kurdun saldırısı neticesinde hayatını kaybeden yaşlı kadın göz yaşları içinde toprağa verildi.

Kurdun kuduz olma ihtimali üzerine Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi morgundaki 76 yaşındaki Şerife Erkip'in cenazesinin yıkanması için ilçeye özel kıyafet gönderdi. Özel kıyafetleri giyen görevlilerin yıkadığı cenaze, daha sonra Kütahya'dan özel olarak gelen tabuta yerleştirilerek, Simav Belediyesi'ne ait cenaze nakil aracıyla köyüne gönderildi. Ağıtlar arasında evinden alınan yaşlı kadının cenazesi vatandaşlar tarafından Çulhalar Camii'ne getirildi.

Erkip, Simav Müftüsü Şükrü İkiz tarafından kıldırılan cenaze namazını müteakip köy mezarlığına defnedildi.

Cenazeye katılan İl Tarım Müdürü Altuğ Atalay, Çulhalar köyü başta olmak üzere çevredeki 22 köyde karantina başlatıldığını, ikinci bir emre kadar bölgeye hayvan giriş ve çıkışının yasaklandığını bildirdi.

Bu arada Tarım Müdürlüğünden ekipler tarafından köydeki köpeklere kuduz aşısı yapıldı. Bir kişinin ölümü, bir kişinin ağır yaralanması, 5 büyük baş hayvan ve 2 köpeğin yaralanmasına yol açan gözü dönmüş kurdun yakalanması için Kütahya Avcılar ve Atıcılar Kulübü'nden 8 kişilik bir ekibin bölgeye geleceği bildirildi. Kurt ölü veya diri ele geçirilinceye kadar aramaların süreceği bildirildi.

Jandarma ekipleri, güvenlik açısından vatandaşları arazide tek başına dolaşmamalarını ve tedbirli davranmaları hususunda uyardı.

Kurdun ağır yaraladığı 79 yaşındaki Kezban Kartalmış'ın ise Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. Yaşlı kadının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

KURDUN ÖLDÜRDÜĞÜ YAŞLI KADIN TOPRAĞA VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2011 Perşembe 17:24:04
Güncelleme :15 Nisan 2011 Cuma 00:53:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?