8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

23 Nisan coşkusu

KÜTAHYA'DA 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kütahya'da da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Törenler saat 09.30’da Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, Belediye Başkan Vekili Nejat Özturan, Cumhuriyet Başsavcı vekili Cumhur Söğüt, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce ve Baro Başkanı Avukat Sabit Özdoğlar’ın valilik önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Tören daha sonra Dumlupınar Stadyumu'nda devam etti.

Saat 10:00’da Dumlupınar Stadyumunda Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu ve Belediye Başkan Vekili Nejat Özturan ile birlikte okulların ve halkın bayramını kutlaması ile başlayan törende, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı anlattı.

"Bugün halk iradesinin halka verildiği, halk iradesine demokrasi tacının giydirildiği gündür" diyen İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, “Tarih boyunca özgürlüğüne düşkünlüğü ile tanınmış olan Türk milleti 1. Dünya savaşından sonra Ülke Topraklarının düşmanlar tarafından işkal edilmesi üzerine bir kez daha özgürlüğünü geri alma mücadelesine girişmiştir. Yurdumuzu işkâl eden güçlere karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihimizin en büyük savaşlarından birini verdik. Kazanılan zafer sonucu 23 Nisan 1920 de TBMM’nin açılışıyla beraber çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır.Hepimiz biliyoruz ki, eğitim bireylerin ve toplumların gelişmesini sağlayan, ekonomik kalkınmayı destekleyen, maddi, manevi ve kültürel değerleri geliştirip koruyarak gelecek nesillere aktaran, olmazsa olmaz, vazgeçilemez ve ertelenemez bir süreçtir.Her alanda büyük değişimlerin yaşandığı, sanayi toplumundan, bilgi toplumuna geçildiği günümüzde bilgi üretimi yaşamsal önem kazanmış ve gelişmenin ana öğesi durumuna gelmiştir. Bu sürecin doğal sonucu olarak da tüm ülkeler eğitim ve öğretim sistemlerini gözden geçirmek, çağdaş ölçütlere göre yeni eğitim planları yapmak zorunda kalmıştır” dedi.

Törenlerde daha sonra Şair Şeyhi İlköğretim Okulu öğrencisi Emine Naz Karaca tarafından öğrenci andı, İlköğretim okulları şiir yarışmasında birinci olan Şehitler İlköğretim Okulu öğrencisi Zeynep Artun tarafından “Hürriyet Bayramımız” adlı şiir, ikinci olan Kütahya Yatılı Bölge Okulu öğrencilerinden Fatma Bakmaz ve Ayşe Çalışır da “23 Nisan” adlı şiiri okudular.

Tugay Bandosu eşliğindeki tören geçişinin ardından halk oyunları gösterileri ve hareket grubu gösterileri ile birlikte program sona erdi.

KÜTAHYA'DA 23 NİSAN COŞKUSU
KÜTAHYA'DA 23 NİSAN COŞKUSU
KÜTAHYA'DA 23 NİSAN COŞKUSU
KÜTAHYA'DA 23 NİSAN COŞKUSU
KÜTAHYA'DA 23 NİSAN COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 14:06:05
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 14:12:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?