29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

270 bin YTL çöpe gidecek

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu beldesine Sağlık Bakanlığı tarafından 270 bin YTL harcanarak yaptırılan 50 yatak kapasiteli hastane inşaatı ödenek yetersizliği nedeniyle 6 yıldır tamamlanamadı, bina kaderine terk edildi.


Bakanlığın ödenek vermediği inşaatın göz önünde çürüyüp gitmesine gönlünün razı olmadığını dile getiren Kuşu'nun AKP'li Belediye Başkanı Halil Ergenç, "Hastane yapılmayacaksa bakanlık inşaatı bu haliyle belediyeye devretsin, bizde bir yandan kendi imkanlarımızı bir yandan da Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik'in söz verdiği 250 bin YTL ile çürümeye terk edilen bu binayı en az 200 öğrencinin yararlanabileceği bir yurt binasına dönüştürelim" diye konuştu.

Beldelerinde faaliyet gösteren Çok Programlı Lise ve Endüstri Meslek Lisesinin çok başarılı sonuçlar elde ettiğine değinen Ergenç," 3 bin nüfuslu Kuşu merkezi başta olmak üzere bölgemizde okuma oranı çok yüksek. Özellikle kız öğrenciler arasında okula gitmeyeni hemen hemen hiç yok. Vatandaşlar başarısından dolayı çocuklarını Kuşu Çok Programlı Lise ve Endüstri Meslek Lisesinde okutmak istiyor. Ne var ki onların barınma ve diğer sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir yurt binamız yok. Bu yüzden hastane olarak yapılan ve ödenek yetersizliği nedeniyle bakanlıkça çürümeye terk edilen binanın belediyemize devredilmesiyle biz bu binayı hemen modern bir yurt binasına dönüştürebiliriz. Ardından da Milli Eğitime teslim ederiz" diye konuştu.


Hastane binasının yurt haline dönüştürülmesi için hazırlanan projeyi Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Kütahya ziyareti esnasında kendisine aktarma fırsatı bulduğuna değinen Ergenç," Sayın bakanım 250 bin YTL ödenek sözü verdi. Sağlık Bakanlığı ile işinizi halledin bana gelin dedi. Ancak 6 yıldır Sağlık Bakanlığını ikna edemedik. Bir yandan bina gözümüzün önünde çürüyüp gidiyor, bir yandan da okumak isteyen öğrencilerimiz yurt binası olmadığı için ya ilçe merkezi Simav'a, ya da başka yerlere gitmek zorunda kalıyor. Masrafları artıyor. Büyük çile çekiyorlar" diye konuştu.


Beldesinde alt yapı başta olmak üzere hiçbir eksiklerinin kalmadığını dile getiren başkan Ergenç," Kuşu'da her şeyi hallettim. Hastane inşaatını halledemedim. Yüreğim yanıyor. Devletin malı çürüyüp gidiyor. Kendini bilmezler cam ve çerçevelerini tahrip ediyor. Bu işe bir çözüm bulmak zorundayız " diye sitem etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 13:58:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?