7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

300 yıldır bitmeyen gelenek

SİMAV ÇÖREĞİNE İLGİ

Kütahya Simav’da vatandaşlar dini bayramlarda sofralarında cevizli ve haşhaşlı çöreği eksik etmiyor. Gelenek ilçede tam 300 yıldan bu yana aralıksız sürdürülüyor.

Cevizli ve haşhaşlı çörekler bayrama üç gün kala ev hanımları veya fırınlar tarafından titizlikle hazırlanıyor. Dini bayramlarda ekmek yerine çöreğin tercih edilmesi yüzünden ilçe üç gün boyunca mis gibi kokmaya başlıyor.

Belediye Başkanı Kasım Karahan, dini bayramlarda vatandaşların cevizli veya haşhışlı çörek yeme geleneğinin tam 300 yıldır sürdüğünü söyledi. Geleneğin aksatılmadan yaşatıldığını anlatan Başkan Karahan, hanımların evlerde hazırladıkları çöreklerin fırınlarda pişen çöreklere nazaran daha lezzetli olduğunu, ancak günümüzde evlerde çörek yapma modasının da yavaş yavaş yerini fırınlarda pişen çöreklere bırakmaya başladığını bildirdi. Karahan,” Gelenek nedeniyle Simav bayram öncesi mis gibi çörek kokmaya başlıyor” diye konuştu.

SİMAV ÇÖREĞİNE İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2010 Çarşamba 18:37:04
Güncelleme :12 Eylül 2010 Pazar 18:04:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim IP: 81.214.230.xxx Tarih : 9.09.2010 15:17:03

herşey çok güzel de ilçe için de doğru dürsüt bir çocuk parkı vakit geçirilecek bir alan yok..her gün eynalami gidelim sayın başkanım acilen çözüm bekliyoruz... ilçe merkezinde boş bir alana hem çocuklarında hemde ailelerini hoşça vakit geçirebilecekleri güzel bir parak yapın lütfen ..mesela şu ana otopark olrak kullanılan eski ilkokul yeri çok güzel bir alan statüsünü bilmem ama bence çok öenmli bir ihtiyaç...