30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

33 öğrenciye giyecek yardımı

Kütahya'da, Sosyal Yardım ve Kültür Vakfı Bayanlar Kurulu üyeleri, örnek faaliyetlerine devam ediyor. Vakıf üyeleri bu kez de Darıca ve Elmacık köylerinin ilköğretim okularındaki 33 öğrenciye giyecek yardımında bulundu. Geçtiğimiz günlerde Bayanlar Kurulu tarafından düzenlenen Afyonkarahisar'ın Korel Otel'i gezisinden elde edilen gelirle 33 öğrenciye kışlık bot, kaban, kazak ve gömlek yardımları yapıldı. 

Vakıf Bayanlar Kurulu Başkanı Yıldız Güral ve Başkan Yardımcısı Zeliha Tunçoğlu’nun düzenlediği organizasyonla Elmacık ve Darıca köyündeki ilköğretim okulu öğrencilerine bayram mutluluğu yaşatıldı. 

İHSAN TUNÇOĞLU: "İNSANİ GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ" 

Eğitim yardımlarını değerlendiren Sosyal Yardım ve Kültür Vakfı Başkanı İhsan Tunçoğlu, “Zor imkanlarla eğitimlerini devam ettirmeye çalışan Elmacık ve Darıca köylerindeki yavrularımıza, Vakıf Bayanlar Kurulu'muzun kendi imkanlarıyla oluşturduğu gelirlerle kışlık bot, kaban, kazak ve gömlek yardımlarında bulunduk. Vakıf camiası olarak kendi öz kaynaklarımızla bu soğuk kış günlerinde ihtiyacı olan öğrencilerimize yardımda bulunmak ve onların sevinçlerini paylaşmak bize de mutluluk ve huzur vermektedir. Öğrencilerimize sadece eşya ve gıda yardımı değil burs imkanları da sağlıyoruz. Yüzlerce öğrencimize yaptığımız karşılıksız burs yardımlarıyla topluma faydalı birer birey olarak yetişmelerine katkı sağlıyoruz” dedi .

Vakıf Bayanlar Kurulu tarafından geçtiğimiz günlerde de Sırören Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine, Tekel İlköğretim Okulu Yatılı öğrencilerine ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine çeşitli yardımlar yapılmıştı. 

Vakıf Bayanlar Kurulu Başkanı Yıldız Güral ve Başkan Yardımcısı Zeliha Tunçoğlu, “Bayanlar kurulumuzdaki üyelerimizle birlik beraberlik içinde organize ettiğimiz etkinliklerden sağladığımız gelirlerle ihtiyacı olan öğrencilerimize kışın bu soğuk günlerinde destek olmayı ve onları sevindirmeyi görev kabul ediyoruz. Ayrıca eğitim yardımlarımızla ülkemize ve milletimize yararlı bireyler yetişmesine katkıda bulunuyoruz. Bu faaliyetlerimizde emeği geçen tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz ve bu örnek davranışlarınızı kutluyoruz" diye konuştular. 

DARICA VE ELMACIK KÖYÜ SAKİNLERİNDEN TEŞEKKÜR 

Darıca Köyü İlköğretim Okulu Öğretmeni Kürşat Nusret Erdem ve Köy Muhtarı Selim Arı ile Elmacık Köyü İlköğretim Okulu Müdürü İhsan Bilge ve köy muhtarı Ali Rıza Çakır, Vakıf Bayanlar Kurulu üyelerine köylerine kadar gelerek yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ettiler ve bu soğuk kış gününde ihtiyacı olan çocuklara şefkatle ihtiyaçlarını karşılamalarından memnuniyet duyduklarını belirttiler. 40 haneli Darıca Köyü İlköğretim Okulunda 21öğrenci, 60 haneli Elmacık Köyü İlköğretim Okulu'nda da 12 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 11:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?