15
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

35 polise başpolis rütbesi takıldı

KÜTAHYA'DA BAŞPOLİSLER BELİRLENDİ

Emniyet Teşkilatı Kanununda yapılan değişiklikle, 'Başpolis ve Kıdemli Başpolis' ünvanlarının getirilmesiyle Kütahya'da da 'Başpolis'liğe hak kazananlara rütbeleri, Vali Kenan Çiftçi tarafından takıldı.

Polisevinde yapılan törende, ülkeminin iç güvenliğini sağlayan Emniyet Teşkilatının ülkeler arası başarıyı yakaladığını ve hatta birçok ülkeye eğitim verir hale geldiğini ifade eden Kütahya Emniyet Müdürü Sezai Kalyoncu, “Buna paralel olarak da kendi içerisinde bazı yenilikler yapılmasının gerekliliğine inanan Emniyet Genel Müdürlüğümüz, vatandaşa doğrudan hizmet vermekte olan birimlerimizde, polis amirlerince yürütülmesi gerekmekte olan bir kısım görevlerin Polis memuru rütbesindeki personel tarafından yürütüldüğünden dolayı, ara kademe amir almaya karar vermiştir. Ortalama 25-30 yıl hizmet veren bir polis memurun önünü açmak, çalışma heyecanını arttırmak, motivasyonunu en üst seviyede tutmak amacıyla, 3201 Sayılı Emniyet Teşkilatı Kanununda 28 Eylül 2010 tarihinde yapılan değişiklikle, Başpolis ve Kıdemli Başpolis Ünvanları getirilmiştir. Merkezi sistemle 5 Mart 2011 tarihinde yapılan Başpolislik sınavına Türkiye çapında 29 bin 369 kişi katılmış 9 bin 553 kişi başarılı olmuştur. İlimizden ise 113 kişi katılmış, 35 Polis Memuru başarılı olmuştur. Bu arkadaşlarımıza bundan sonraki görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

"MARİFET İLTİFATA TABİDİR"

Terfi alan tüm arkadaşlara öncelikle ben başarılar diliyorum diyerek sözlerine başlayan Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, “Bu arkadaşlarımız Polis Memurluğundan Başpolisliğe terfi ettiler. Hakikaten terfi önemlidir. Yerinde kalmak doğru bir şey değil, mutlaka terfi etmek ve ilerlemek lazım. İnavasyon dediğimiz, yenilenme dediğimiz bir üst kademelere çıkmak hakikaten insanın motivasyonunu artırıyor. İnsan sadece bir eğitim kurumunda eğitim alarak bir şey olmayabilir. Üç yıl kendinizi yenilemez iseniz diğerleri sizi geçer” diye konuştu.

"Polislerimizde kendini yenileyebiliyor, kendini geliştirebiliyorsa önünde Başpolislik ve daha üst makamlar olmalı ve bunun önüde yavaş yavaş açılıyor" diyen Vali Çiftçi, “Bu olmalı, bu oldukça insanların motivasyonu ve çalışma azimleri daha fazla artıyor. Tabi “Marifet İltifata tabidir” Bu arkadaşlarımızda inşallah aileleri ile mutlu olurlar. Çünkü İnsan ailesinden ayrı düşünülemez. Ben inanıyorum aileleri ve çevresi ile birlikte bu Polis memuru arkadaşlarımızın hepsi mutlu olmuşlardır. İnşallah bu beklenti içerisinde olan tüm polislerimiz kendi arzu istekleri ile daha üst noktalara gelirler. Kendileri hayatta aileleri ile birlikte daha mutlu olurlar” şeklinde konuştu.

Daha sonra Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ve katılımcılar tarafından Başpolisliğe terfi eden 35 polis memurun rütbesi takılarak, görevlerinde üstün başarı ve gayret gösteren Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Emniyet Amirleri, Başkomiser ve polis memurundan oluşan 87 personele teşekkür belgesi verildi.

Törene Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Nejat Özturan, Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Can, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nuh Kalkan, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, Kütahya Güvenlik Hizmetlerini Destekleme ve Yardım Derneği Başkanı Mehmet Akdemir, İl Emniyet Müdürlüğü Personeli ve aileleri katıldı.

KÜTAHYA'DA BAŞPOLİSLER BELİRLENDİ
KÜTAHYA'DA BAŞPOLİSLER BELİRLENDİ
KÜTAHYA'DA BAŞPOLİSLER BELİRLENDİ
KÜTAHYA'DA BAŞPOLİSLER BELİRLENDİ
KÜTAHYA'DA BAŞPOLİSLER BELİRLENDİ
KÜTAHYA'DA BAŞPOLİSLER BELİRLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2011 Cuma 12:12:03
Güncelleme :23 Nisan 2011 Cumartesi 00:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?