7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

4.3'lük deprem korkuttu

Saat 19.14'te merkez üssü Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Şenköy olan 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 19.14'te merkez üssü ilçe merkezine 28 kilometre uzaklıktaki Şenköy beldesi olan 4,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem, 6 kilometre derinlikte oluştu ve Kütahya il merkeziyle Simav'ın çevresindeki Hisarcık, Gediz, Emet, Pazarlar, Şaphane ilçelerinde de hissedildi.
Simav'da can veya mal kaybına yol açmayan deprem nedeniyle tedirgin olan vatandaşlardan bazıları ev ve iş yerlerinden çıktı.

İlçede 16 Nisan'da meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depremin ardından 2,0-4,7 arasındaki büyüklüklerde 200'ü aşkın artçı sarsıntı oluştu.
Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir haftadır yaşanan depremlerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bektaş Arslan ve İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık ile Simav'a geldiğini bildirdi.

Sarsıntıyı, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yaptırılan kalıcı konutlarda inceleme yaparken hissettiklerini belirten Çiftçi, “Depremden etkilenmemek için binaları sağlam zemine ve Deprem Yönetmeliğine uygun bir şekilde yapmaktan başka çare yok” dedi.


 

...
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2012 Pazartesi 22:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?