7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

4 ilçede eğitime kar engeli

Kütahya'nın Simav, Gediz, Pazarlar ve Şaphane ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal de AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam başlayan kar yağışı ve tipinin ilçede ulaşımı olumsuz etkilediğini söyledi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, olumsuz hava koşullarıyla ilgili alınacak önlemlerin görüşüldüğünü ifade eden Ünal, ilçe merkezi, belde ve köylerde okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim okulları, özel eğitim kurumları ve yaygın eğitim kurumlarında eğitime bugün ara verildiğini kaydetti.

Gediz Kaymakamı İsmail Çorumlu ise ilçede ilk ve orta dereceli okullar ile yaygın eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

Kütahya'da kar yağışı ve tipi nedeniyle Pazarlar ve Şaphane ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Pazarlar Kaymakamlığından yapılan duyuruda, dünden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı ve tipinin ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı ilçe merkezi, belde ve köylerde ilk ve orta dereceli okullar ile okul öncesi ve Yaygın eğitim kurumlarında eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Şaphane Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ise taşımalı sistem kapsamındaki öğrencilerin olumsuz hava koşulları yüzünden mağdur olduğu belirtilerek, ilk ve orta dereceli okullar ile okul öncesi ve Yaygın eğitim kurumlarında eğitime bugün ara verildiği ifade edildi.


 

AA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2012 Salı 09:56:19
Güncelleme :7 Mart 2012 Çarşamba 18:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?