22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

4 ülkeden 18 öğretmen Kütahya'da

4 ÜLKEDEN 18 YABANCI ÖĞRETMEN KÜTAHYA'DA

Conenius projesi kapsamında 4 ülkeden Kütahya’ya gelen 18 öğretmen, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi’ye nezaket ziyaretinde bulundu.

'Seyahat Eden Masallar ve Efsaneler' isimli Conenius proje kapsamında İngiltere, İspanya, İtalya ve Romanya’dan gelen toplam 18 öğretmen Altıntaş Kaymakam Vekili Hasan Doğan öncülüğünde Kütahya Valisi Kenan Çiftçi’ye nezaket ziyaretinde bulundular.

2009 yılında başlayan ve 2011 yılı Mayıs ayında sona erecek olan proje kapsamında gelen misafirlere kendi ülkemizin masal kahramanları hakkında bilgi verildiğini onların Ülkelerine gidildiğinde de o ülkelerin masal kahramanları ve efsaneleri hakkında bilgi alındığını ifade eden yetkililer ekibin Kütahya’da üç gün İstanbul’da iki gün kalarak ülkelerine döneceklerini ve Mayıs ayında ekibin Romanya’ya gideceğini açıkladılar.

Kendisinin İtalya’nın bir bölümünü bildiğini, Romanya’ya hiç gitmediğini ama diğer Ülkelerin tamamında bulunduğunu ifade eden Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, “İngiltere’de bir yıl kaldım. İspanya’da ve İtalya’da da bulundum. Yani her ülkenin de misafir perverliğini gördüm ve yaşadım. Turizmde bu tür masallar ve masal şehirleri çok önemli. Son zamanlarda 'Yüzüklerin Efendisi' Yeni Zellanda’yı meşhur etti. Evliya Çelebi’de ilimiz için çok önemli bir isim. Evliya Çelebini tamamlayamadığı bir nokta kalmıştı “2011 yılında Kütahya” yani şuandaki Evliya Çelebilerde sizlersiniz. İnanıyorum Kütahya’nın en güzel yerlerini ve taraflarını buradan Ülkenize gittiğinizde yazacak ve anlatacaksınız” dedi.

Ülkenin idari sistemi ve Kütahya’da insanların yaşamları hakkında bilgiler veren Vali Çiftçi sözlerine şöyle devam etti: "İnsanın Doğumundan ölümüne kadar gidebileceği, seyahat edebileceği ve gezebileceği her türlü eğlence ve görecek yer imkanları burada mevcut. Gelen misafirler Leblebi yemek isterlerse Tavşanlı'ya, Tarhana içmek isterse Gediz’e, Domates yemek isterse Simav’a dinlenmek isterlerse Kütahya Yoncalı’da ve diğer turistik alanlarımızdan faydalanabilirler. Kütahya’da halk arasında 'Ilıca Sefalık, Yoncalı Şifalık' olarak bilinir. 'Aynı Dili Değil, Aynı Duyguları Paylaşanlar' anlaşabilir, buda Dünya’da çok fazla.”

4 ÜLKEDEN 18 YABANCI ÖĞRETMEN KÜTAHYA'DA
4 ÜLKEDEN 18 YABANCI ÖĞRETMEN KÜTAHYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2011 Çarşamba 18:59:02
Güncelleme :23 Mart 2011 Çarşamba 19:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?