2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

40 bin fidan toprakla buluştu

KÜTAHYA'DA 40 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

İş Bankası Kütahya Şubesi'nin TEMA Vakfı ile yaptığı işbirliği neticesinde, 40 bin çam fidanı ve meşe palamutu, toprakla buluşturuldu.

Alayunt köyündeki fidan dikimine Vali Yardımcısı Ömer Eru, Belediye Başkan Yardımcısı Nejat Özturan, İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Kuşcu, İl Kültür Müdürü Zülkarni Yeldemez, TEMA Vakfı Kütahya İl Temsilcisi Hasan Özmutaf ile İş Bankası Bireysel Satış Direktörü Semra Devletkuşu, Ticari Satış Direktörü Can Bilginer, Kütahya Şube Müdürü Adem Korkmaz ile 200’e yakın TEMA gönüllüsü, ilköğretim öğrenci ve velilerinin katıldı.

Fidan dikiminden önce Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşundan sonra, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından fidan dikimi gerçekleştirildi. Minik TEMA gönüllerine İş Bankası Kültür Yayınları dünya klasiklerinden oluşan kitaplar hediye edildi.

 

“81 İLDE 81 ORMAN PROJESİ”

İş Bankası Bireysel Satış Direktörü Semra Devletkuşu, fidan dikiminde yaptığı konuşmada, “İş Bankası olarak Türkiye’nin tüm illerinde orman varlığını korumak ve geliştirmek üzere 2008 sonundan itibaren başladığımız ülkemizdeki en geniş kapsamlı kurumsal ağaçlandırma projesine bugün Kütahya ili ile devam ediyoruz. “81 İlde 81 Orman” projemizi, TEMA Vakfı ile Çevre ve Orman Bakanlığı işbirliğiyle yürütüyoruz. Proje kapsamında önümüzdeki beş yıl boyunca 81 ilimizde, toplam bin 500 hektar alana, 2 milyondan fazla fidan dikilecek. TEMA Vakfı dikilen fidanların ağaca dönüşmeleri için beş yıl boyunca bakımlarını da üstlenecek.

Küresel ısınmanın ve hava kirliliğinin önlenmesi, hayvan ve bitki türlerinin korunabilmesi için ormanların yaşamsal bir rolü var. Ormansızlaşma, küresel ısınmanın en önemli ikinci nedeni olarak gösteriliyor. Sürdürülebilir bir yaşam için acil önlemler alınması gerektiği biliniyor. Türkiye’nin Cumhuriyetimizle yaşıt ve onunla özdeş kurumu Türkiye İş Bankası, bu konudaki toplumsal sorumluluklarının farkındadır. İş Bankası bu sorumluluk bilinciyle harekete geçerek ormansızlaşmaya karşı ağaçlandırma çalışmalarına başlamış ve bu çalışmalarını ülkenin tüm illerinde gerçekleştirme kararı almıştır. İş Bankası’nın bu projedeki önemli hedeflerinden biri de çocuklarımızda doğa sevgisinin ve çevre bilincinin oluşumuna katkı sağlamaktır" dedi.

KÜTAHYA'DA 40 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
KÜTAHYA'DA 40 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
KÜTAHYA'DA 40 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
KÜTAHYA'DA 40 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
KÜTAHYA'DA 40 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 16:24:05
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 19:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?