7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

40 öğrenci Çanakkale’ye gitti

KÜTAHYALI 40 ÖĞRENCİ ÇANAKKALE’YE GİTTİ

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından desteklenen ve Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Tarihi Yerinde Görmek, Yaşamak ve Yaşatmak' projesi kapsamında Çanakkale giden 40 öğrenciyi Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe uğurladı.

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe’yi makamında ziyaret eden öğrencilere bu projenin güzel bir proje olduğunu belki daha önce aralarında görenler olabileceğini ama elbette görmeyenlerinde olabileceğini ifade eden Vali Şükrü Kocatepe, “Elbette görmeyen öğrencilerimizde televizyondan bu konuda bilgi sahibi olmuşlardır. Çünkü Çanakkale 18 Mart’tan itibaren zaman zaman yapılan birçok törenlerle sık sık gündeme gelen bir yer. Bizim tarihimizin önemli bir zaferinin ve aynı zamanda büyük bir hüznünün kaynağıdır. Çanakkale, bizim 1. Dünya Savaşı zamanında yedi düvele karşı direndiğimiz bir savaş ve etten duvardan kale oluşturarak yurdumuzu savunduğumuz bir yer. Dolayısıyla orada sık sık göreceğiniz şehitliklerle her karışının her santimetresinin kanla sulandığını, şehit kanlarıyla sulanarak bu vatanın orada korunduğunu, 'Çanakkale geçilmez' sözünün tarihe şehit kanlarıyla yazıldığını orada görecek, hissedecek ve mutlaka hüzünleneceksiniz. Atalarımıza olan şükran duygularınızı bir kez daha orada hissedeceksiniz. Bu ülkenin ne pahasına savunulduğunu, korunduğunu, Cumhuriyetin hangi bedelle kurulduğunu sizde hissedeceksiniz” dedi.

Kendisinin genç yaşlarda orayı görme fırsatı bulamadığını çok sonra gördüğünü belirten Vali Kocatepe, “Ama her Türk’ün mutlaka görmesi gereken yerlerden biri diye düşünüyoruz. Kütahya’da aslında Cumhuriyetin kuruluşundan önceki en büyük zaferin yaşandığı yer. Dolayısıyla bizimde ileride Çanakkale gibi gezilmeye, görülmeye değer bir Milli Parkımız olacak. Bununla ilgili Çevre ve Orman Bakanlığımızın bir projesi var. “Başkomutan Milli Parkı” projesi, bu iki bölümden oluşan bir proje birinci bölümü Kocatepe bölümü, 2. Bölümü de Dumlupınar bölümü. Ama ikisi de at başı yürütülen bir proje. Şu anda proje aşamasındayız. Kısa bir süre proje tamamlanacak ama projenin ana hatları belirlendi. İleride inşallah Gelibolu yarım Adası gibi Zafertepe ve Dumlupınar herkesin gezip görmek istediği bir yer haline gelecek. Ben bu geziyi düzenledikleri için başta İl Emniyet Müdürümüz ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ziyarette İl Emniyet Müdürü Sezai Kalyoncu, Müdür Yardımcısı Neşet Gölcük ve öğrenciler bulundu.

KÜTAHYALI 40 ÖĞRENCİ ÇANAKKALE’YE GİTTİ
KÜTAHYALI 40 ÖĞRENCİ ÇANAKKALE’YE GİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 21:08:04
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 16:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?