2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

40'ından sonra aktar oldu

Kütahya’nın Simav ilçesinde tuhafiyecilik yaparak geçimini sağlayan Ahmet Kahraman, (45) şifalı bitkilere olan ilgisi yüzünden 40’ından sonra aktarlığa başladı. Vatandaşlara yararlı olabilmek için tuhafiyecili mesleğini bırakarak aktarlığa başladığını ileri süren Kahraman, ilçenin en işlek yeri Azerbaycan Caddesi üzerinde açtığı işyerinde insanoğluna yararlı 3 bin civarında şifalı bitkinin satışını gerçekleştirdiğini söyledi.

Şifalı bitkilere olan ilgisinin kendisinde küçük yaşlarda başladığınıanlatan Kahraman, şimdi sevdiği bir işi yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. İnsan hayatını olumsuz yönde etkileyen ve günlük olarak çeşitli şekillerde kendisini gösteren her türlü hastalığa iyi gelen şifalı bitkilere Simavlıların yoğun ilgi göstermesinin işlerinin açılmasını sağladığını anlatan Kahraman insanlara bu şekilde yararı dokunmasının kendisini son derece mutlu ettiğini söyledi. Simavlıların doğal bitkilerin sağladığı şifayı gördüklerini ve yoğun talep gösterdiklerini dile getiren Kahraman, her bitkinin mevsimine göre hastalıklara şifa dağıttığını söyledi.

İnsanlara yararlı olabilmek için dükkanında her türlü şifalı bitki tohum ve yağını bulundurduğunu kaydeden Kahraman, tedavinin ardından şifa bulan vatandaşların kendisine teşekküre gelmesine çok sevindiğini ifade etti. İlçede öğrenim gören üniversiteli gençliğin daha ziyade cilt ve saç bakımıyla ilgili ürünleri tercih ettiğini anlatan Kahraman, Simav halkının da en çok zayıflatıcı şifalı otlara rağbet gösterdiğini kaydetti. Dükkanında satışa sunduğu tüm şifalı otların Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan onaylı olduğunu vurgulayan Kahraman, papatya suyunun iştah açtığını, saç dökülmesine iyi geldiğini ve ağrı kesici özelliği bulunduğunu anlattı. Funda Suyunun zayıflamak isteyen şişman vatandaşlar tarafından tercih edilen şifalı bitkiler arasında ilk sıralarda yer aldığını vurgulayan Kahraman, Glaburcu’nun böbrek taşlarını döktüğünü, idrar yolları iltihaplanmasına da çok iyi geldiğini ileri sürdü.

Nane ve Kekik Suyu’nun şeker düşürücü özelliklere sahip olduğunu anımsatan Kahraman, Isırgan otu suyunun da vücutta olaşan kis ve tümörleri erittiğini anlattı.Biberiyenin Karaciğeri tedavi edici özelliğe sahip önemli bir bitki olduğunu vurgulayan Kahraman Kekik Suyu’nun kolesterolü düşürdüğünü, yılan yağının da dökülen saçları kısa sürede çıkartarak kelliğe kesin çözüm olduğunu ifade etti. 40 yaşından sonra meslek değiştirerek Aktarlık yapmaya başlayan Ahmet Kahraman dükkanında bulundurduğu Omega 3-6-9 isimli ilacında romatizmal hastalıklara çok iyi geldiğini anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 17:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?