29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

5 bin Mehmetçik yemin etti

Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda vatani görevlerini yapan 1988-3 tertip 5 bin 442 Mehmetçik, yemin ederek usta asker oldu.


Türkiye'nin dört bin yanından Kütahya'ya gelerek vatani görevlerine başlayan Mehmetçikler, bayrak ve silah üzerine el koyarak, vatanın bölünmez bütünlüğü için seve seve can vereceklerine dair yemin etti.


Törene, Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa İça Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Güner Önce, protokol mensupları ve 5 bine yakın Mehmetçik ailesi katıldı.


Mehmetçik ve ailelerine hitaben bir konuşma yapan Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, "Bilindiği gibi Türk kültürü, ordu millet kavramını oluşturan bir kültürdür. Bu kültürün temel öğesini oluşturan askerlik ise çok kutsaldır. Kutsaldır, çünkü vatana hizmettir. Şehitlerimizin, gazilerimizin miras bıraktığı vatanı canı pahasına korumaktır. Türk milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olup, daima onun hizmetindedir" dedi.
Fındıkoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çok iyi biliyorum, bugün burada hayatınızın en unutulmaz anlarını yaşıyorsunuz. Yemin eden evlatlarınıza bakarken büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyorsunuz, şimdi sizlere bu gururu yaşatan evlatlarınızla övünme zamanıdır. 30 yıllık meslek yaşantımın bana kazandırdığı öğretilerden birisi de, kalıcı ve sağlam karakterin, vatan sevgisinin, ailede verildiğidir. Onlara verdiğiniz sağlam karakter, cesur yürek ve vatan sevgisine, biz, askeri eğitim ve disiplini ekledik. Onlar, şimdi Türkiye Cumhuriyeti'ne daha güçlü hizmet edecek, Atatürk İlkelerine daha sıkı sarılacak birer Mehmetçik. Bu vatan evlatlarını yetiştirdiğiniz için sizlere saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Bu kutsal ocağa, askerlik görevini ifa etmek için birer vatandaş olarak, gururla, koşa koşa geldiniz, verilen eğitimlere tam uyum sağladınız, aldığınız eğitim sizlere verilecek görevleri başarı ile tamamlamanız için verildi. Şimdi artık birer kahraman Türk askerisiniz. Aynı bu topraklarda destan yazan Mustafa Kemal’in askerleri gibi. Onlar görevlerini yaptılar, bize bu kutsal vatanı bıraktılar. Şimdi nöbet sırası sizlerde. Göreviniz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarının canları pahasına kurdukları Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatmaktır. Kahraman askerlerim, ettiğiniz yeminin bilincinde olacak ve yurdumuzu çağdaş medeniyet seviyesine ulaştırmada sizlere düşen görevleri harfiyen yerine getireceksiniz. Andınızın kutlu, yolunuzun aydınlık, bahtınızın açık olması dileği ile tüm yaşantınızda, sağlık mutluluk ve sonsuz başarılar dilerim."


Törenden sonra aileler, evlatlarını sarılıp hasret giderdi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 16:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?