29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

5 bin Mehmetçik yemin etti

Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda vatani görevlerini yapan 1988-2 tertip 5 bin 651 er, yemin ederek usta asker oldu. Türkiye'nin dört bin yanından Kütahya'ya gelerek vatani görevlerine başlayan Mehmetçikler, bayrak ve silah üzerine el koyarak, vatanın bölünmez bütünlüğü için seve seve can vereceklerine dair yemin etti.


Yemin merasimine Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Hava Eğitim Komutanı Kongeneral Yalçın Kaya, Belediye Başkanı Mustafa İça, protokol mensupları ve 10 bine yakın Mehmetçik ailesi katıldı.


Mehmetçik ve ailelerine hitaben bir konuşma yapan Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Küçükakyüz, "Bir elinizi arkadaşınızın omzuna, diğer elinizi silaha koyarak içtiğiniz antla, bundan sonra sadece silah arkadaşı değil, kutsal değerlere inanmış, tasada ve kıvançta bütünleşmiş silahlı kuvvetlerin bir ferdi oldunuz. Ferdi olduğunuz bu kurum kendisini ülkesine, milletine, bayrağına adamış kişilerin toplandığı kahraman Türk askerinin ocağıdır. Bu ocakta, ben yok biz vardır. Bu ocakta şan, şöhret ve hassasiyet vardır. Silah ne kadar güçlü olursa olsun, onu kullanan insan gücü iyi yetişmiş, eğitimli ve de tecrübeli olduğu sürece bir değer ifade eder. Bu nedenle, kendinizi hiç bir zaman her şeyi bilir zannetmeyin. Çünkü siz tohumu atıldıktan günlerce sonra filiz veren bir çiçeği andırmaktasınız. Açmanız için daha çok suya, daha çok güneşe ve daha çok toprağa ihtiyacınız vardır. Öğrendiğiniz her şey, sizi daima yenilerini öğrenmeye sevk etsin. Okudukça ve yaşadıkça bildiklerinizin denizde bir damla gibi kaldığını fark edeceksiniz ve daha çok okumak arzusu ile tutuşacaksınız. Askerler üniformaları gibi görüş ve düşünceleri bakımından da tek tip olmak zorundadır" dedi.


Yemin töreninde aileler, evlatlarının çakı gibi asker olduğunu görünce gurur gözyaşı döktü. Törenden sonra aileler, çocuklarına sarılıp hasret giderdi.

..
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 15:49:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?