29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

5 bin YTL'ye konuşacak

Kütahya’nın Hisarcık ilçesine bağlı Hasanlar beldesinde oturan 13 yaşındaki Muhammet Öğüt’ün, 5 bin YTL'ye mal olacak ameliyatla konuşabileceği bilidirildi. Özel bir hastane, Muhammet'in ameliyatla konuşma özgürlüğüne kavuşacağını bildirirken, ailesi paranın bulunması için adeta seferber oldu.


Çaresizlik içinde ne yapacağını bilemez durumda olduğunu söyleyen 3 çocuk babası Osman Öğüt, “Oğlum Muhammet doğuştan küçük dili ikiye ayrık idi ve konuşmakta zorluk çekiyordu.Bu nedenle 5 yıl önce İzmir’de dilinden ameliyat oldu.Bir süre önce çocuğumu başka bir hastaneye götürdüğümüzde doktorlar üst çenesinde daralma,alt çenesinde ise genişleme olduğunu ve dişleri yerinde çıkmadığı, üst çenenin genişletilmesi ve alt çenenin daraltılması,ayrıca dişlerinin hizaya getirilmesi için ameliyat olması gerektiğini söylediler” dedi


Ameliyat için ise özel bir diş hastanesinin 5 bin YTL istediğini söyleyen Öğüt, ”Ancak benim bu parayı karşılamam mümkün değil.Çünkü borçlarımdan dolayı nakliyecilik yaparak geçimimi sağladığım kamyonumu sattım. Sigortam ise ekim ayında sona erdi.Eşim Bağ-Kur’lu ancak, parasızlıktan onun da primlerini yatıramadım. Sosyal güvenlik kurumuna bağlı gözüktüğümüz için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından da yardım alamıyorum. Bugüne kadar çaldığım bütün kapılar yüzüme kapandı. Elim kolum bağlı ne yapacağımı şaşırdım.8.sınıfa giden oğlum tedavi olamadığı için kendini iyi ifade edemiyor. Tabi ki bu durum derslerini de etkiliyor. Okulda bazı çocukların oğlumu dışlamaları yüzünden psikolojisi de bozuldu ve içine kapanık bir çocuk oldu.Çocuğumun bir an önce sağlığına kavuşabilmesi için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 11:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?