3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

5 yıl sonra gelen ilk doktor

Kütahya’nın Pazarlar ilçesine bağlı Sofular beldesine yıllar sonra atanan doktor görevine başladı.

5 yıldır doktorsuz kalan sofular kasabasında doktorun gelme sevinci yaşanıyor. Kasabada yaşayan vatandaşlar rahatsızlıklarında Pazarlar veya Simav’daki sağlık kuruluşlarında tedavi görüyorlardı. Doktorun gelmesi ile vatandaşlar tedavilerini uzaklarda aramıyorlar.

Sofular Sağlık Ocağına Dr. Ruşen Özer atandı. 1983 İstanbul doğumlu olan Dr.Ruşen Özer 2009 Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Bekar olan Özer, İlk görev yeri olan Sofular sağlık ocağında uzun zaman görev yapmak istediği belirtti.

Dr.Ruşen Özer,“Sofular’a alışmam hiç zor olmadı. İnsanlarının cana yakinliği beni Sofular’a çabuk ısındırdı. Sofular insanının cana yakınlığı ile burada yabancılık çekmiyorum. Uzun zamandır burada doktor olmayışı benim görev yapma aşkımı artırıyor. Uzun zaman burada görev yapmak istiyorum” dedi.

Belde Halkı, “Kasabamız yıllardır doktorsuzdu. Gelen doktorlar ise birkaç gün geliyor veya hiç gelmeden başka yerlere ataması yapılıyordu. Doktorumuzun gelmesi bizleri çok sevindirdi. Doktorumuza gözümüz gibi bakacağız” diye konuştular.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 20:30:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?