30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

5 yılda 127 kilometre duble yol yapıldı

AK Parti Kütahya İl Başkanı Şükrü Nazlı, Kütahya'nın AK Parti hükümetleri dömeninde 127 kilometre duble yola kavuştuğunu söyledi. Nazlı, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, kent genelinde yapılan yol çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Kütahya'nın artık yatırımcılar tarafından tercih edilen bir il olduğunu belirten Nazlı, "Yol medeniyettir anlayışıyla 2003 yılından beri Kütahya’da başlattığımız 154 km duble yol projemizin sonuna geliyoruz. Beş yıldır gerçekleştirdiğimiz yoğun çaba ve gayretlerimizle bugün 127 kilometre duble yolumuz tamamlanmış durumda. Milletvekillerimizle birlikte Karayolları Genel Müdürü, ilgili Bakanlarımız ve Başbakanımızla yaptığımız görüşmeler sonuç verdi.Tahsis edilen yüksek miktarda ödeneklerle 5 yılda 127 kilometre duble yola kavuştuk.

Bu çalışmalar beklide bazılarının hayal bile edemeyeceği şekilde sonuçlandı. Bu gün Kütahya artık eskiden çok farklı bir konumda Yolların kavşağında olmasının yeniden farkına vardı. Artık yatırımlarda tercih edilen bir il oldu. İl Başkanı olarak sürekli olarak takip ettiğim konuların başında yol projeleri gelmekteydi. Kamuoyuyla sürekli olarak bunları paylaşıyorduk ve bu heyecanımızı hiç kaybetmedik. Bugün 154 kilometre acil eylem planımızda yer alan duble yol çalışmalarımıza baktığımızda Kütahya-Tavşanlı arasındaki bölümünün tamamlanarak trafiğe açıldığını, Kütahya-Afyon arasındaki yolun Kütahya ili sınırlarında kalan kısmının bitirildiğini, Kütahya-Bozüyük yolunda da önemli mesafeler aldığımızı görüyoruz.Yapımı biten yol çalışmalarımıza yeni projeler ilave ederek Kütahya’nın ihtiyaçlarını gündeme getirdik.Bunların başında Kütahya-Uşak yolunun duble kapsamına alınması gelmekte.2009 Yılında Gediz kavşağından başlayarak Gelinkaya istikametinde duble yol çalışmaları başlayacak.Bunu hedefliyoruz.Gediz Kavşağına Köprülü Kavşak Projesi de Kütahya-Afyon,Kütahya-Gediz-Simav hattını rahatlatacak,kaza riskini azaltacak. Bu kavşak çalışmasının yapımına başlandı. En kısa sürede tamamlanarak hizmete girecektir.

Yapımı tamamlanan Harmancık-Tavşanlı Yolun 5 kilometre bölümümde de duble yol çalışmaları başlamış durumda.Bu proje tamamlandığında Kütahya-Balıkesir yolumuzda duble yol olarak hizmete girecektir. 2008 Yılı bütçesinden Kütahya’nın duble yol çalışmaları için ayrılan ödeneklere ilaveten 26,6 milyon YTL ek ödenek ayrılmıştır.Bu ödeneğin 8,6 milyon YTL'si Kütahya-Gediz-Simav yol çalışmaları için harcanmaktadır.Gediz-Simav yolunun 5 kilometrelik kısmı görülmeye değer bir şekilde ulaşıma açılmıştır.Uğurlugüme mevkiinde yoğun bir çalışma devam etmektedir. AK Parti hükümeti iş başına geldiği günden buyana özelikle ulaşım ve haberleşmeye büyük önem vermiştir. Son 6 yılda 60 milyar YTL yatırım yapmıştır.150 Yıllık Kara tren yerini artık hızlı trene bırakıyor. Marmaray projesi ile kıtalar demir ağlarla birbirine bağlanıyor.Türkiye Avrupa’nın hızlı tren ağına sahip 6. dünyanın 8.ülkesi oluyor.

Şu anda Ankara-Eskişehir arası hızlı tren deneme seferleri başlamıştır. Kütahya’mızın da yaklaşık 40 yıldır yapılamayan demiryolu bakım ve onarımları hızlı bir şekilde sürdürülmekte, bitirildiğinde 1 saat 15 dakika olan Eskişehir-Kütahya arası yaklaşık 35 dakikaya inecektir. Ray bas bağlantısı ile de Kütahya’mız hızlı tren ağına da bir şekilde bağlanmış olacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 23:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?