7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

56 yeni doktor atandı

KÜTAHYA'YA 56 DOKTOR DAHA ATANDI

AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, kentteki sağlık kuruluşlarına 56 yeni doktorun daha atandığını bildirdi.

Saraçoğlu, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, iktidarları döneminde Türkiye'nin sağlık alanında adeta çağ atladığını ifade etti.

Kütahya'nın sağlık alanında fiziki yatırmların yanı sınra sağlık personeli konusunda da büyük mesafeler kat ettiğini dile getiren Saraçoğlu, "Hükümetimizin başlatmış olduğu sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde “Sağlıkta Kütahya’nın dönüşümünü” hep birlikte gözlemlemekteyiz. Kütahya’mız Cumhuriyet tarihinin sağlık alanındaki en büyük yatırımlarını Ak Parti Hükümeti zamanında almıştır. Evliya Çelebi Devlet Hastanemiz yeni binasına kavuşmuş, son teknoloji ile vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Kütahya’mıza 500 kişilik yeni bir hastane binası onayı Sağlık Bakanlığından alınmıştır. Ağız ve Diş Sağlığı merkezimiz için yeni bina inşaatına başlanılmış hızlı bir şekilde devam etmektedir. Çavdarhisar Devlet Hastanesi ve Tavşanlı Devlet Hastanesi yine AK Parti Hükümeti döneminde hizmete girmiştir. Simav’a ek bina inşaatı yapılmış, mevcut hastanelerimizin onarımı gerçekleştirilmiştir. 21 adet sağlık ocağı hizmete girmiş vatandaşımızın sağlığa erişimi kolaylaştırılmıştır. Sağlıkta Kütahya’nın dönüşümü içerinde Altıntaş’a yeni bir Devlet Hastanesi, Simav’a 150 yatak, Gediz 100 yatak ve Tavşanlı’ya 200 yatak olmak üzere yeni ek bina inşaatları için Sağlık Bakanlığından onay alınmıştır.

Yıllardır yenilenmeyen, onarımları dahi düzgün bir biçimde yapılmayan, elverişsiz şartlarda hizmet veren sağlık tesislerini iktidarımız döneminde yenileyerek ve yeni tesisler yaparak sağlıkta kaliteyi bizler sağladık.Bütün bu fiziki yatırımlarımızın yanında sağlık personeli atamalarında da çok büyük ilerlemeler kaydettik. Hükümetimiz döneminde birçok branşta uzman hekim Kütahya’mıza kazandırılmıştır. Önceden Kütahya’da açılması dahi düşünülemeyen branşlarda uzman hekim istihdamı yine bizim dönemimizde gerçekleştirilmiştir. Hekim atamaları noktasında Kütahya’mız önemli kazanımlar elde etmiştir. Bugün itibariyle 42 Pratisyen Hekim, 13 Uzman Hekim ve 1 Diş Hekimi olmak üzere toplam 56 Hekim Kütahya’da görev yapmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından atanmıştır. Ataması yapılan hekimler merkez ve ilçe hastanelerimiz ile ilimizdeki diğer sağlık tesislerinde görev yapacaktır. Atanan hekimlerimizin görev yerlerine ait liste sizlere dağıtılacaktır. Kütahya’mız gerek uzman hekim gerekse de pratisyen hekim istihdamı yönünden geçmişle kıyaslanamayacak kadar ileridedir. Sağlık hizmetlerimize katılacak 56 yeni hekimiz ile birlikte Kütahya sağlıkta bir adım daha öne geçecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 16:20:05
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 20:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?