2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

72 bin nüfusulu Simav 3 ay notersiz

Köyleriyle birlikte 72 bin nüfuslu Kütahya’nın en büyük ilçesi Simav notersiz kaldı.

20 Haziran 2006 tarihinden beri Simav Noterliği görevini yürüten 62 yaşındaki evli ve bir çocuk babası Ahmet Çerençeli’nin tayini, kendi isteği doğrultusunda Muğla’nın turistik ilçesi Ortaca’ya çıktı. Çerençeli’nin yeni tayin yeri olan Muğla’nın Ortaca ilçesine gitmek üzere ilçeden ayrılmasıyla köyleriyle birlikte 72 bin nüfusuyla Kütahya’nın en büyük ilçesi Simav’ın en az üç ay kadar Notersiz kalacağı öğrenildi.

Adalet Bakanlığı'ndan Simav’a yeni bir noter atanıncaya kadar Simav Noterliği görevine başkatip Hasan Hazar’ın vekaleten yürüteceği öğrenildi. Simav’dan çok güzel duygularla ayrıldığını ifade eden Simav Noteri Ahmet Çerençeli, doğal güzelliklerine hayran kaldığı Simav’ı ve cana yakın Simav halkını hiçbir zaman unutmayacağını dile getirdi.

Sevimli, sempatik ve renkli kişiliğinin yanı sıra cana yakınlığı ile Simav halkı tarafından da çok sevilen Çerençelinin tayini sevenlerini ve dostlarını üzdü.

Simavlılar'a yeni görev yeri Ortaca’da kapısının her zaman açık olacağını anlatan Çerençeli, emekliliğini Ortaca gibi turistik bir şehirde geçirmek arzusuyla tayinini istediğini ve Simav’dan üzülerek ayrıldığını kaydetti. Çerençeli’yi sevenleri, dostları ve noter çalışanları uğurladı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 15:16:22
Güncelleme :18 Mart 2009 Çarşamba 15:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?