29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

72'lik bakklala ödül

Kütahya'nın Simav ilçesinde 40 yıldan bu yana bakkallık yapan esnaf Necdet Öztaş, (72) dürüstlüğü, temizliği, tertip ve düzenin sağlanmasında gösterdiği duyarlı davranışları yüzünden Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir tarafından örnek esnaf seçildi. Başkan Özdemir makamında kabul ettiği Simav'ın örnek esnafı Necdet Öztaş'ı çifte plaketle ödüllendirdi. Necdet Öztaş'ın ilçede bakkallık yapmadan önce Almanya'da işçi olarak çalıştığını anımsatan Özdemir, "Değerli büyüğümüz Necdet Öztaş, Almanya'da edindiği olumlu izlenimlerini Simav'da sürdürmek için 40 yıldır bıkmadan usanmadan çaba sarf ediyor. Temizlik, tertip, düzen ve dürüstlüğü ile her zaman çevresine örnek olmuştur. Kendisini bu örnek davranışları yüzünden Simav'ın örnek esnafı seçtik ve plaketle ödüllendiriyoruz" dedi. 7


Simav'da ilk kez böyle bir uygulama başlattıklarının altını çizen Simav'ın bağımsız belediye başkanı Özdemir," Değerli büyüğümüz ödülü çoktan hak etti. Ancak yoğun işlerimiz yüzünden bir türlü fırsat bulup ödülünü takdim edemedik. Bu güne nasipmiş. Büyüğümüz Necdet Öztaş'ın davranışlarının tüm esnaflarımıza örnek olmasını diliyorum. Kendisine takdim ettiğimiz plaketin birisini işyerine diğerini de evinin en güzel bir köşesine yerleştirmesini istiyoruz" diye konuştu.
Simav'ın örnek esnafı Necdet Öztaş Başkan Özdemir'e teşekkür ettikten sonra kendisi için yazdığı duygu yüklü şiirini okumayı da ihmal etmedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 17:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?