2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

7'den 70'e satranç keyfi

Kütahya’nın Simav ilçesinde belediyenin düzenlediği “5. Eynal Satranç Turnuvası” kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Turnuvaya Simav’ın yanı sıra Kütahya il merkezi başta olmak üzere Gediz, Emet ve Şaphane ilçelerinden katılan toplam 187 sporcu birbirlerine mat edebilmek için var gücüyle çalıştı.Turnuvaya büyüklerin yanı sıra miniklerin de ilgi göstermesi dikkat çekti.

Çekişmeli geçen karşılaşmalarda birinci gelenlere Belediye Başkanı Kasım Karahan tarafından Cumhuriyet altını ile turnuva anısına birer madalyon ve satranç takımı hediye edildi. Yetişkinlerde Simav’dan Mustafa Erginli, Kütahya’dan Orhan Karaca ikinci, Simav’dan Mustafa Yavuz üçüncü oldu. Gençlerde M. Berker Görgülü birinci, Salim Aslan ikinci, Ömür Yalçın Mutlu üçüncü olurken, Yıldızlarda Hakan Avcı birinci, İ. Hanefi Koyun ikinci, Serhan Özboz üçüncülük elde etti. Minikler dalında Kütahya’dan A. Baran Atlaş birinci, Özkan Kıratlı ikinci, M. Alp Sarıdayı da üçüncülük elde etti.

Belediye Başkanı Kasım Karahan, amaçlarının bu sporu seven sporcuları bir araya getirerek sosyal kaynaşmayı sağlamak olduğunu dile getirdi. Satrancın zihnin, düşüncenin ve zekanın gelişmesini sağlayan bir spor olduğunu anlatan Karahan, bu tür faydalı uğraş ve etkinliklere belediye olarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi. İki gün süren etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiğini ifade eden Karahan, Eynal Satranç Turnuvasının gelecek yıllardan itibaren Ulusal çapta yapılmasını arzu ettiklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 17:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?