2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

8 üniversite DPÜ'de toplandı

Ege ve Akdeniz bölgelerinde faaliyet gösteren 8 üniversite arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla yürütülen 'Adım Üniversiteleri'' projesi kapsamında Kütahya'da toplantı yapıldı.

2 gün süren toplantıya, Afyonkarahisar Kocatepe, Denizli Pamukkale, Isparta Süleyman Demirel, Aydın Adnan Menderes, Burdur Mehmet Akif Ersoy, Muğla, Uşak ve Dumlupınar üniversitelerinden genel sekreterler, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu Rektör Prof. Dr. Güner Önce’nin proje çalışması nedeniyle yurt dışında olduğunu belirterek Rektör Prof. Dr. Güner Önce’nin toplantının iyi geçmesi temennilerini iletmesinden sonra yaptığı konuşmada, “Önerilerinizi hiçbir şeyden çekinmeden açık bir şekilde belirtin. Kayıtlara geçsin karar alınsın. Burada aldığınız kararlar yarın üniversitelerimize ışık tutacaktır” dedi.

“ORTAK SORUNLARA ORTAK ÇÖZÜMLER İÇİN İŞBİRLİĞİ”
Toplantıda ilk konuşmayı yapan DPÜ Genel Sekreteri Yalçın Kalay, toplantının ortak sorunlara ortak çözümler aranması ve işbirliği yapılması için gerçekleştiğini kaydederek, mevzuattan, uygulamalardan, kişilerden kaynaklanan birçok sorunlar bulunduğunu belirtti. Adım Üniversiteleri arasında düzenlenen bu toplantının Rektörler toplantısı yapıldığı gibi yılda en az bir kez Türkiye’deki bütün üniversitelerin idari yöneticilerin katılımıyla yapılmasının önemli olduğunu kaydetti.

“BAŞARININ OLMAZSA OLMAZI GÜÇTÜR. GÜÇ İŞBİRLİĞİ İLE OLUR”
Adım Üniversitesi Rektörlerinin bir araya gelerek işbirliği ile daha güzel neler yapabiliriz diyerek bu toplantıları başlattıklarını söyleyen Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu, başarının olmazsa olmazının güç ve kuvvet olduğunu, gücün ve kuvvetin ise işbirliği ile sağlanabileceğini kaydetti.

Akademik personelin bir araya gelerek toplantılar yapmasının önemli olduğunu ifade eden Sarıkoyuncu, ancak idari personelin de bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Sarıkoyuncu, idari personelin hiçbir zaman, zaman mefhumu tanımadan çalıştıklarını kaydederek, “Sizler olmadan eğitim- öğretimin tekerleğinin dönmesi mümkün değildir. Gerçekten yaptığınız işler kolay işler değildir. Sizin koordine ettiğiniz hizmetler çok önemli hizmetlerdir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin çok iyi yetişmeleri, iyi eğitim alabilmeleri için, sınıfların donanımı açısından gece gündüz koşturuyorsunuz. Sizler üniversitemiz için olmazsa olmaz personellersiniz. Eğitim- öğretimimiz açısından görünmeyen kahramanlarımızsınız. Sizler devletimizin çok yeterli olmayan ödeneklerimizi nasıl en iyi kullanabileceğimiz konusunda bizlere önder oluyorsunuz. Gerçekten üstün hizmetler veriyorsunuz. Yapılması gerekenler için kararlar alın. Önerilerde bulunun. Bizler Adım Üniversiteleri olarak alınacak kararları Üniversitelerarası Kurula sunarız.” dedi.

Rektörler toplantısı yapıldığı gibi, Türkiye çapında üniversitelerin sorunları ve çözüm önerileri konusunda yılda bir kez üniversitelerin idari personelleri arasında toplantı yapılmasına ilişkin öneri getirilmesi durumunda bunu destekleyeceği sözünü veren Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu, böyle bir toplantının yapılması önerisini ortak bir karar haline getirilmesi durumunda rektörler komitesine sunacaklarını söyledi.

Toplantıya Genel Sekreter ve Daire Başkanları adına bir konuşma yapan Muğla Üniversitesi Genel Sekreteri Aytekin Çakır, "Alınan kararların uygulanabilir nitelikte olması gerektiğinin altını çizerek, bu toplantıları üretmek amacıyla yapıyoruz. Bugün burada aldığımız kararları rektörlerimizin de desteğini alarak, Türkiye çapında uygulanması için çaba sarf etmeliyiz" diye konuştu.

Toplantının ikinci bölümüne, Bedesten Toplantı Salonu'nda yuvarlak masa çalışmaları yapılarak devam edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 15:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?