30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

'85 milyon YTL'li yatırım başladı'

AK Parti Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu, Tunçbilek Garp Linyitleri'ndeki (GLİ) son gelişmeleri değerlendirerek, bölgenin ekonomik alanda kalkınması gerektiğine işaret etti. KİT Komisyonu'ndaki görevi dolayısıyla komisyon toplantısının GLİ'de yapıldığını anımsatan Hüsnü Ordu, Tunçbilek'e gelen uzmanlara bilgilendirmeler yaptıklarını ve bu çalışmalar neticesinde de maden alanında bir ilk olan kamu eliyle yatırım kararının çıktığını anlattı.


Yaklaşık miktarı 85 milyon YTL civarında olan bu yatırımın başladığını kaydeden Ordu, 2006'da 4,5 milyon YTL, 2007'de 5,5 milyon YTL ve 2008'de de 35 milyon YTL ödenek ayrıldığını söyledi. Şu anki konulan hedefin 2011 başında Tunçbilek beldesinin yılda 1 milyon 750 bin ton civarında üretim yapacak bir yeraltı bölgesi haline gelmesi olduğunu dile getiren Milletvekili Ordu, buna göre de yaklaşık fiili rakamlarla 460 gencin de iş imkanına kavuşmuş olacağını anlattı.


Bu projenin büyük önem arz ettiğinin altını çizen Hüsnü Ordu, şu an Ömerler'deki yeraltı üretiminin 350 bin ton olarak düşünüldüğü takdirde 1 milyon 750 bin tonluk yatırımın derecesinin daha iyi anlaşılacağını dile getirdi.


2011'de bu yeni teknoloji devreye girdiğinde bir yılda yaklaşık 1 milyon 600 bin ton kömür üretiminin yapılacağını kaydeden Ordu, bu yatırım sayesinde Tunçbilek'te rezervi bitmek üzere olan açık ocakların ömrünün de 20-30 sene daha ileriye doğru attırılmış olacağını vurguladı.


Ordu, yatırım bitmediği için bu bölge insanlarının yapılanların farkında olmadığını savunarak, yapılan tüm bu çalışmaların orta vadede büyük ekonomik kazanımlar sağlayacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 16:09:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?