30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

86 yaşında ev sahibi oldu

Gediz ilçesinde, yaşlı ve yardıma muhtaç Mustafa Demir’e Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ev yardımı yapıldı.

Gediz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Macit Çulha, İlçeye bağlı Arıca Köyünde yalnız yaşayan 1922 doğumlu Mustafa Demir’e Genel Müdürlüğün Barınma Yardımları kapsamında 16 bin 700 YTL ödenek tahsisi ile tek katlı bir ev yaptırdıklarını söyledi. Müdür Çulha, “Hiçbir geliri ve kalacak yeri olmayan Mustafa Demir’e önümüzdeki kışı daha sıcak ve rahat bir ortamda geçirebileceği ey yaptırdık. Ayrıca vakfımızın katkılarıyla evinin içi tüm ihtiyacını karşılayacak şekilde donatıldı. Sürdürdüğümüz çok yönlü gıda ve giyim yardımları yanında barınacak yeri olmayan veya çok eski barınağa sahip yaşlı veya özürlü vatandaşlarımız için barınma yardımı çalışmalarımız devam edecek” dedi.

86 yaşında kendi evine kavuşan Mustafa Demir, herhangi bir geliri ve barınacak yeri olmadığı için bu güne kadar vatandaşların desteği ile yaşamını devam ettirdiğini söyledi. Ömrünün son günlerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı desteği ile bir eve kavuşabildiği için çok mutlu olduğunu belirten Demir, "Bu güne kadar sıcak bir yuva hayaliyle yaşadım. Şimdi bu hayalim gerçeğe döndü. Artık içersinde tüm ihtiyaçlarımı karşılayacak dayalı döşeli güzel bir evim olduğu için çok mutluyum” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 14:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?