2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

9 ayda 5,6 hektarlık orman kül oldu

KÜTAHYA'DAKİ 46 ORMAN YANGININDA, 5,6 HEKTARLIK ORMANLIK ALAN KÜL OLDU

Kütahya Orman Bölge Müdürü Cumali Akın, 9 ay içinde meydana gelen 46 yangında 5,6 hektarlık ormanlık alanın yandığını söyledi.

Yangınların büyük oranda insan kaynaklı olduğunu belirten Akın, "9 ay içinde 46 ayrı yerde orman yangını meydana geldi. Bu yangınlarda 5 hektar 6 dönümlük ormanlık alan yanarak kül oldu. Yapılan araştırma sonucu, 5,6 hektarlık ormanımızın yanmasına doğal sebepler, anız yangını ve dikkatsizlik sebep oldu" dedi.

Yanan ormanlık alanların ilkbaharda tekrar ağaçlandırılacağını ifade eden Cumali Akın, "Yanan ormanların tamamı karaçam ormanı. Yanan alanların tekrar ağaçlandırılması için araziye düzeltme çalışmalarına başladık. İlkbaharda da ağaçlandıracağız" diye konuştu.

Akın, Kütahya tarihinde en az orman yagınının geçtiğimiz 9 ay içerisinde meydana geldiğini ifade etti.

Akın, 46 yangının 15'i ihmal, 16'sı yıldırım, 1'i anız, 2'si çoban ateşi ve 12'si de henüz faili belirlenemeyen sebeplerden dolayı çıktığını bildirdi.

Yangınlara karşı en büyük desteği köylerde yaşayan vatandaşlardan aldıklarını vurgulayan Akın, milli serveti korumanın bir vatandaşlık görevi olduğunu dile getirdi.

Akın, son 9 aylık zaman zarfından 97 anız yangınının meydana geldiğini, yangını çıkartan kişiler hakkında yasal işlem yapıldığını kaydetti.

Akın, Orman Bölge Müdürlüğü personelinin, orman yangınlarına karşı 24 saat görev başında olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 12:47:03
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 17:39:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alper temur IP: 88.250.225.xxx Tarih : 12.10.2009 20:17:29

sayın mudurum oncelikle hosgeldınız der ellerınızden operım.devamlı mudurlugunuzun sıtesını takıp ederım.sız geldınız sıteye yenılıkler geldı.sayın mudurum  bırde oysu deposunda olan yolsuzlukları ıncelersenız sıze mınnettar kalırım.ANKARADAN  mufettişler geldı ve sorusturma açtı.ama OYSU orman deposunda çalısan kadrolu işçilere (baskı yaparlar tayinimizi cıkarırlar dıye dogruyu soyleyememıslerdır.ben de  haksızlıklara dayanamayıp savcılıga suc duyurusunda bulundum.yaşım 25.ne olursunuz bu konuyla ilgilenınız. ELLRINIZDEN  OPERIM  SAYGILARIMLA....