7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

97 bin öğrenci ders başı yaptı

KÜTAHYA'DA ÖĞRENCİLER DERS BAŞI YAPTI

Kütahya'da, 2010–2011 eğitim-öğretim yılı Vali Şükrü Kocatepe’nin katılımlarıyla başladı. İlköğretim haftası nedeniyle 30 Ağustos İlköğretim Okulundan başlayan kortej yürüyüşü ve Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan program Orgeneral Asım Gündüz İlköğretim okulunda devam etti.

Eğitim-öğretimin her kademesinde Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda, öğrencilerimizin öğrenme kapasitelerini geliştirerek, Vatan, Millet, Bayrak, Millî Sevgi aşılayarak iyi bir vatandaş olmaları için gerekli temel bilgi, beceri ve alışkanlıkları kazandırarak millî birlik ve bütünlük içinde gerçekleştirilecek olan İlköğretim Haftası kapsamında ilk ders zili Orgeneral Asım Gündüz İlköğretim Okulunda çaldı.

Saat 10.30’da Orgeneral Asım Gündüz İlköğretim Okulunda yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal marşı, öğrenci andının okunması ile başladı. Öğrenci konuşmasından sonra Şiir okunduğu, Okul Müdürü ve Milli Eğitim Müdürünün yaptığı konuşmaların ardından bir grup 8. sınıf öğrencisi 1. sınıfa yeni kayıt olan öğrencilere 'hoş geldiniz' çiçeklerini verdi.

Halk Oyunları Gösterilerinin de yapıldığı tören sonunda Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe ve katılımcılar tarafından öğrencilere sınıflarda ders kitapları dağıtılarak eğitim-öğretim yılı başlatıldı.

Okul öncesi eğitimde 8 bin 693, İlköğretim Okullarında 63 bin 137, Ortaöğretim Okullarında 25 bin 406 olmak üzere İl genelinde toplam 97 bin 236 öğrenci bulunmaktadır.

İl Genelinde 701 yönetici, 28 müfettiş, 996 personel ve 5 bin 89 Öğretmen olmak üzere toplam 6 bin 814 personel bulunmaktadır.

Törene Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa İça, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Sezai Kalyoncu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Akkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

KÜTAHYA'DA ÖĞRENCİLER DERS BAŞI YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 16:48:04
Güncelleme :21 Eylül 2010 Salı 09:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?