7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

ABD mallarına protesto çağrısı yapıldı

Kütahya’da çeşitli sivil toplum kuruluşları ABD’nin Irak’ta yaptığı zulmü protesto etti.

Şehirdeki tüm sendikalar, siyasi partiler ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcilerini biraraya getiren Kütahya Emek Platformu, vatandaşları ABD ve yandaşlarının ürettiği malları kullanmamaya çağırdı.

 Maden-İş Sendikası’nda yapılan toplantıda, ABD’nin Irak’ta insanlık dışı bir katliam gerçekleştirdiğine dikkat çekilerek, inancı ve fikri ne olursa olsun toplumun buna ilgisiz kalamayacağı belirtildi. Tüm kuruluşlar adına açıklama yapan Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BASK) Temsilcisi Nevzat Çoban, ABD’nin Irak’taki bu katliamının acı, gözyaşı, açlık ve sefaletten başka bir şey getirmediğini ifade ederek, "Bütün bunlar yaşanırken ABD yanlılarının tutumları, ABD’yi Ortadoğu’da daha da vahşileştirmektedir. Her hafta Irak’a giden Türk işçi ve şoförlerinin ölüm haberlerinin gelmesi, Türk halkının endişelerini bir kat daha artırmaktadır. Bütün bu yaşananların altında, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde, Ortadoğu petrollerine ve yer altı zenginliklerine sahip olma emeli yatmaktadır" dedi.


Küreselleşmenin acımasızlığının bütün ezilen ülkeleri olduğu kadar Türkiye’yi de etkilediğini dile getiren Çoban, "21. yüzyılın ilk çeyreğinin tarih sayfalarını karartan ve lekeleyen, acı ve gözyaşından başka bir şey vermeyen ABD, masum insanları öldürüyor. Camide bile katliam yapıyor" diye konuştu. Çoban, ABD’nin üretmiş olduğu her çeşit mala ödenen paraların Irak başta olmak üzere Filistin ve Afganistan’da yaşayan halka kurşun, top ve bomba olarak döndüğüne işaret ederek, herkesi Amerikan, İsrail ve yandaşlarının mallarını boykot etmeye çağırdı.

kütahya
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 14:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?