8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

ABD'de satış rekoru kırdı

KÜTAHYALI ÇOBAN HEYKELTIRAŞ ABD'DE SATIŞ REKORU KIRIYOR

Kütahya'da yıllarca çobanlık yaptıktan sonra heykeltıraşlığa başlayan Ömer Cesur, eserlerine Amerikalıların büyük ilgi gösterdiğini söyledi. İnsan ve hayvan figürleri yapan Cesur, Amerikalıların en çok mahalli kıyafetli heykellere rağbet ettiğini belirtti.

Heykeltıraşlık sanatına ilgisinin 40 yıl önce Kütahya merkeze bağlı Siner köyünde çobanlık yaparken başladığını ifade eden Ömer Cesur (60), "Ben yıllarca çobanlık yaparak geçimimi sağladım. Koyun otlatırken çamurdan küçük küçük heykelcikler yapardım. Daha sonra şehre gelince çini ve seramik çamurundan heykel yaparak bu mesleğe başladım. İlk günlerde büyük zorluklarla karşılaştım. Şimdi ise çini ve seramik çamurundan her türlü heykeli yapabiliyorum. Yaptığım eserler yurt dışında da sergilendi. Paris'te açılan Osmanlı sergisine yüzlerce parça eser gönderdim. Yaptığım eserler yurdumuzun dört bir yanında satışı sunuluyor" dedi.

Ömer Cesur, şimdiye kadar binlerce mini, orta ve büyük boy heykel yaptığını belirterek şöyle konuştu: "Benim yaptığım sanat çok incelik isteyen bir iş. Seramikten oluşan hammadde gerek yoğrulmasında, gerekse fırına girişinde büyük titizlik istiyor. Fırından çıkışı ile birlikte seramiğe şekil verme işine geçiliyor. Kullanmış olduğum boyalarım kendime has renklerdir. Eğer sipariş olursa bu renkler istenildiği gibi yapılır. Eserlerime genellikle gençler ilgi gösteriyor."

KÜTAHYALI ÇOBAN HEYKELTIRAŞ ABD'DE SATIŞ REKORU KIRIYOR
KÜTAHYALI ÇOBAN HEYKELTIRAŞ ABD'DE SATIŞ REKORU KIRIYOR
KÜTAHYALI ÇOBAN HEYKELTIRAŞ ABD'DE SATIŞ REKORU KIRIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 13:10:04
Güncelleme :17 Ocak 2010 Pazar 23:59:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?