2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Ablasının böbreğiyle hayata tutundu

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen bir nakille Kütahyalı Sümbül İdiz, kardeşi Ramazan İdiz'e bir böbreğini vererek şifa oldu.

Ablası ile aynı böbreği paylaşan 18 yıllık evli ve 3 çocuk babası Ramazan İdiz (33), "Ablam sayesinde diyaliz makinasına bağlı yaşamaktan kurtuldum. Şu an yeniden doğmuş gibiyim. Ona ne kadar teşekkür etsem hakkını ödeyemem" dedi.

Kendisine 5 ay önce Kütahya SSK Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kronik böbrek yetmezliği teşhisi konduğunu açıklayan İdiz, "4 ay diyalize bağlı olarak yaşamımı sürdürdüm. Doktorlarım iyileşmem için tek çözümün organ naklinde olduğunu söylediler. Onların önerisi ile nakil için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne geldik" dedi. Son bir haftadır tedavisinin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde devam ettiğini açıklayan İdiz, "Biz 7 kardeşiz. Nakil konusu gündeme geldiğinde tüm kardeşlerim gönüllü oldu. Doktorlarımızın da önerisi ile ilk testler ablama yapıldı. Sonuçlar olumlu çıkınca nakile karar verildi" diye konuştu.

Kardeşini sağlığına kavuşturduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen 1 çocuk annesi Sümbül İdiz, "Şimdi tek arzum kardeşimin biran önce iyileşerek sağlığına kavuşması" dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil Prof.Dr.Cüneyt Hoşcoşkun başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 15:50:13
Güncelleme :9 Temmuz 2009 Perşembe 17:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?