16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Aç kurtlar saldırdı

Kütahya Simav’da köpeksiz sürüye saldıran kurtlar 9 koyunu telef etti. Olay gece yarısı ilçeye 7 kilometre mesafedeki Küplüce köyünde meydana geldi.

Alınan bilgiye göre bir süredir bölgede görülen 3 kurt, dün gece Küplüce köyüne 3 kilometre uzaklıkta Durmuş Mete’ye ait Damlar Mevkiindeki ağıla girdi. Çoban köpeğinin de bulunmayışından yararlanarak rahatça ağıla dalan kurtlar 70 koyundan 5’i kuzu toplam 9 hayvanı çeşitli bölgelerinden ısırmak suretiyle telef ettikten sonra olay yerinden uzaklaştı.

Sabah ağıla gelen sürü sahibi 71 yaşındaki Durmuş Mete’nin oğlu Ekrem Mete, gördüğü dehşet verici görüntüler karşısında şoke oldu. Durumu önce muhtarlığa, ardından jandarma ve İlçe Tarım Müdürlüğüne bildiren Mete, uzun süre kendisine gelemedi. Maddi hasarın 4,5, 5 bin TL dolayında olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz aylarda Simav’a bağlı Çulhalar köyünde bir kadının ölümüne, diğerinin yaralanmasına neden olan kurt saldırısının ardından bölgede teyakkuz halinde olduklarını ifade eden Ekrem Mete, böyle bir saldırıyı beklediklerini, ancak saldırgan kurtları öldürmenin cezası nedeniyle elleri kolları bağlı oturmaktan öteye geçemedikleri için üzgün olduğunu bildirdi. Mete, Simavlı avcılardan yardım talebinde bulunarak, “Bölgemizde sürek avı düzenlenmesini istiyoruz. Can ve mal güvenliğimiz tehdit altında. Kurdu vurmak yasak. Böylesine yanlış bir kararın gözden geçirilmesi gerekiyor. Elimizden başka bir şey gelmiyor” şeklinde konuştu.

Ağılın üst kısmındaki ahşap binada yatalak babaanne ve dedesinin kaldığını ifade eden Ekrem Mete, en büyük tesellisinin kurtların onlara bir zarar vermemiş olduğunu kaydetti.

Kurt saldırısının ardından bölgeye giderek inceleme başlatan İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, telef olan 9 hayvanın bir iş makinesiyle açılan çukura gömülmesini sağladı. Yetkililer ayrıca kurtların saldırdığı ağılın da kireçlenmesini istedi. Saldırıdan yara almadan kurtulan 61 küçükbaş hayvan başka bir ağılda kontrol altına alındı.

Saldırının gerçekleştiği Küplüce köyünde hayvancılık yapan Mücahit Uzun isimli vatandaş’ta birkaç gün öncesi kendisinin de köye 2 kilometre mesafedeki ağılında sürüsünün kurt saldırısına uğradığını, ışık tutmak suretiyle kurtları olay yerinden uzaklaştırmayı başardığını söyledi. Uzun, kurtların bölgeden uzaklaştırılması için devletin vatandaşlarla işbirliği yaparak önlem alınmasını istedi. Uzun “Tedirginlik çekiyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2011 Pazar 13:15:20
Güncelleme :12 Haziran 2011 Pazar 13:18:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?