7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Acı haber Gediz'i yaktı

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde özel sektöre ait maden ocağında göçük meydana gelmesi sonucu hayatını kaybeden Ramazan Karaca'nın evlendireceği çocukları için para biriktirmek amacıyla yaklaşık bir ay önce işe girdiği belirtildi.

Ailesi Gediz ilçesinin Göynükören köyünde yaşayan Ramazan Karaca'nın (48) annesi Neslihan Karaca (85), eşi Dudu (49), çocukları Fatma Memiş, İbrahim, Nurullah, Rıza ve Sultan Karaca ölüm haberini alınca büyük üzüntü yaşadı.

Taziyeleri kabul ederken ağladığı gözlenen Nurullah Karaca, başka ocakların sönmemesi için maden ocaklarında ihmallere yol açan kişilerle mücadele edeceğini söyledi.

Ölen işçinin amcası İbrahim Karaca ise köyde tarlası ve hayvanı bulunmayan yeğeninin ailesini geçindirmek için büyük zorluklar yaşadığını ifade etti.

Ramazan Karaca'nın 5 çocuğundan birinin evli olduğunu, diğerlerinin evlenme çağına geldiğini belirten Karaca, "Yıllarca geçim zorluğu çekti. Ailesini geçindirmek için büyük çaba harcadı. Çok yoksuldu. Yaklaşık bir ay önce işe başladığı maden ocağı onu aramızdan aldı. Hayattaki tek ideali 4 çocuğunu evlendirmekti ancak ömrü buna yetmedi. Eşi ve çocukları sahipsiz kaldı. İnşallah devletimiz geride kalanlara sahip çıkar" dedi.

-Madende yeğeniyle birlikte çalışıyordu-

Gökler beldesinden Hamza Aktürk (25), göçükte yaşamını yitiren, aynı adı taşıyan 3 çocuk babası amcası Hamza Aktürk (45) ile ocakta birlikte çalıştığını ifade etti.

"Madenden çıkardığımız kömürü naklettiğimiz bölümde ihmal söz konusu" diyen Aktürk, şöyle konuştu:

"Kömür taşınan aracın içindeki kömürü boşaltmadan üzerine yükleme yapmışlar. Ölen işçiler, araçtaki kömürü götürürken göçük altında kalmış. Her şey 30 saniyede olup bitti. Amcamı bulunduğu yerden çıkarıp hastaneye götürdük ancak doktorlar olay yerinde öldüğünü söyledi. Çok üzgünüz."

Beypazarı Devlet Hastanesi'nin morgundaki 3 madencinin cenazelerinin Gediz'de toprağa verileceği, Hüseyin Kök'ün (44) cenazesinin ise Ordu'ya gönderileceği bildirildi.

Öte yandan, göçükte ölen işçilerden İsa Mırık'ın (39) 11 yıl önce eşini silahla vurarak öldürdüğü ve geçen yıl cezaevinden tahliye edildiği, hayatını kaybettiği ocakta yaklaşık iki ay önce çalışmaya başladığı ortaya çıktı.

İsa Mırık'ın (39) Kütahya'nın Gediz ilçesinde 11 yıl önce karısını silahla vurarak öldürdükten sonra tutuklandığı, iki çocuğunun Kütahya'da devlet koruması altına alındığı öğrenildi.

Cezaevinden iki yıl önce tahliye edilen Mırık'ın yaklaşık iki ay önce Mihalıççık'taki ocakta işe başladığı belirtildi.

Mırık'ın Gediz'e bağlı Yukarısusuz köyünde yaşayan annesi Ümmühan Mırık

(80), oğlunun daha önce Gediz, Balıkesir ve Zonguldak'taki maden ocaklarında çalıştığını söyledi.

Akrabaları ve komşularının taziyelerini evinde kabul eden Mırık, kızı Ayşe Sarı'ya sarılarak, "Çocuğum gitti, yavrum gitti. Keşke senin yerine ben ölseydim oğlum" diyerek ağladı.

 

AA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2012 Salı 18:57:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?