3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Acil sorunlara çözüm arandı

Kütahya’nın meseleleri ve çözüm yolları masaya yatırıldı. Kütahya Belediyesi’nce organize edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ortaklaşa kuruluşu olan MEB-TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) tarafından gerçekleştirilen Ortak Akıl Platformu’nda, şehrin acil meseleleri tespit edilerek çözüm yolları arandı.

Belediye Kültür Sarayı’ndaki toplantıya kamu kurum ve kuruluşu idarecileriyle, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katıldı. Belediye tarafından başlatılacak olan stratejik planlama projesi öncesi, 8’er kişilik toplam 10 grup oluşturuldu. Her gruba ayrı bir konu verildi.

Gruplar, ilk önce Kütahya’nın gelişmesini etkileyecek tehditler, gelişmeye açık yönleri, güçlü yönleri ve fırsatlarını kısa notlar şeklinde yazıya döktü.

Tespit edilen meseleler arasında, gençlerin ahlaki yönden çöküşü, işsizliğin artması, işbirliği eksikliği ve şahsi çekişmeler, ilin yer altı zenginlikleri bulunmasına rağmen bu konularda gelişememesi, kültür, turizm ve tarih zenginliğine rağmen tanıtım eksikliği, yatırım eksikliği ve ilin coğrafi avantajlarını değerlendirememesi ilk sırayı aldı. Gruplar, bunların aşılması yönündeki görüşlerini de dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 14:55:24
Güncelleme :23 Haziran 2005 Perşembe 17:04:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?